Орест Сарматський

Агро-новини 22 липня

липоле17

Новини аграрного сектору

Італія. Дощі «змили» урожай баштанних і томатів

Рясні дощі, що обрушилися на Італію на цьому тижні, завдали великої шкоди врожаю сільгоспкультур у країні, повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти» із посиланням на сайт FreshPlaza.

2207
2207

«Наші 3 га динь повністю затоплені. Частково постраждали й інші культури. У цьому році ми висадили 10 тис. га томата, зараз як раз планували приступити до збирання. Тепер, якщо вдасться зібрати хоч щось, буде справжньою удачею. У мого сусіда також висаджено 4 га томатів — зараз вони повністю поховані під шаром води», — нарікає фермер Мішель Маріконе.

Мішель Маріконе стверджує, що це не перший подібний випадок. За останні кілька років природні катаклізми завдали шкоди сільському господарству Італії приблизно на €14 млрд.

Китай запустив експериментальний проект у сфері рослинництва

Китай запустив експериментальний проект у сфері рослинництва, згідно з яким на території Північно-Східного Китаю, де клімат холодний, на площі понад 400 тис. га землеробство буде здійснюватися за принципами сівозміни та парової системи, повідомляє Аgriacta.

У цьому регіоні сільське господарство представлено рівноцінно рослинництвом і скотарством. Раніше тут традиційно на полях дотримувалася система пару і сівозміни, зернові культури чергували з технічними, основні види зернових — з неосновними.

22072
22072

Однак у зв'язку з сучасними ринковими тенденціями фермери перейшли на вирощування кукурудзи і соєвих бобів, перестали дотримуватися сівозміни. У результаті цього вже зараз вони зіткнулися з такими проблемами як поширення шкідників і хвороб рослин і зменшення родючості ґрунту. Для експерименту на виділених ділянках земель у провінціях Хебей, Хунань, Гуйчжоу, Юньнань і Ганьсу буде на площі 78 тис. га введена парова система, при якій земля 1 рік «відпочиває» від посівів.

Ще на 330 тис. га у Північно-Східному Китаї буде введена система сівозміни.

Ціни на молоко виростуть у кінці року — експерт

Відновлення світової ціни на молоко призведе до відповідного зростання і в Україні, повідомила докторант ННЦ «Інститут аграрної економіки» Ольга Козак, пише «Інфагро».

22073
22073

Що стосується того, коли виростуть світові ціни, то це питання широко обговорювалося вченими на Міжнародній науковій молочній конференції, яка нещодавно відбулася у Генті (Бельгія).

Думки дещо розійшлися, втім передбачається, що це може стати можливим вже у кінці 2016 р. Зростання ціни значно залежить від світових молочних запасів і поведінки учасників ринку.

Однак навіть при позитивній ціновій тенденції сподіватися на швидке досягнення світового цінового піку $56/100 кг, який припав на лютий 2014 р., підстав немає.

Вибір читачів за тиждень

Відео