Чи буде у Тернополі реабілітаційний центр для учасників бойових дій?

рука в руці

Тернополян давно турбувало питання, про реабілітаціний центр для учасників бойових дій та їхніх родин. Адже цим людям дійсно потрібна психологічна допомога. На жаль, до сьогоднішнього дня такого центру у Тернополі все ще немає. І де ж потрібно шукати допомоги людям, які приймали участь в бойових діях? Де шукати допомоги їхнім родинам, які потребують підтримки?

Так, у соціальній мережі facebook, тернополянин, депутат міської ради  

Andriy Shkula знову підняв для розгляду це питання. Він вірить в те, що «Центру соціально-психологічної допомоги (реабілітації) учасникам бойових дій та членів їх родин» в Тернополі бути.

"Як депутат міської ради, написав відповідне звернення міському голові, виконкому, депутатам. Обговорив ідею з заступником міського голови Леонідом Бицюрою, котрий компетентний в питаннях допомоги учасникам АТО. Сьогодні мав зустріч з начальником управління соціальної політики ТМР Володимиром Сулимою. Наразі є бачення, що Центр має бути комунальним, але з можливістю (прописаною в положенні) доступу до приміщень та його роботи представників ГО, які працюють з учасниками АТО та їх родинами, волонтерів, психологів. В штаті обов’язково повинен бути: юрист, психолог, соціальний працівник. Тоді кожен хто звернеться зможе отримати вичерпну інформацію чи допомогу, щодо можливостей учасників АТО у всіх сферах, а головне реальну соціальну чи психологічну допомогу. А ще і це теж чи не основне: самі учасники АТО та ГО, які зними працюють, зможуть отримати свій простір. Ліля Мусіхіна Любов Вовк Ружена Волянська Віталій ФидринТарас Горошко@Олег Гуковський Oleksandra NizdranIgor LubkivskijМарія Хомів, психотерапевтГалина Чирська Володимир Леонтюк Володимир ШевченкоСергій НадалАндрій ГвоздецькийАндрій КукурудзаОлександр ЛьотковськийOxana Bachinska", - пише пан Андрій.

Вибір читачів за тиждень

Відео