Орест Сарматський

Агро-новини 25 липня

липоле04

Новини аграрного сектору

Аграрії Херсонщини висадили рекордний за розміром тризуб із рису

Біля с. Антонівка Скадовського району (Херсонська область) Національним реєстром рекордів України був зареєстрований унікальний рекорд місцевих аграріїв, які посеред поля висіяли чорним рисом зображення тризуба, повідомляють «Херсонські факти».

26071
26071

Національний герб країни з рису видно навіть з космосу. Його довжина становить 24,7 м, ширина — 16,4 м.

За словами директора інституту рису Національної академії аграрних наук України Володимира Дудченка, досвід нанесення таких зображень аграрії перейняли у Японії — передової «рисової» країни світу.

Він зазначив, що на цьому аграрії не зупиняться: у наступному році планують «намалювати» чорним рисом портрет Великого Кобзаря — Тараса Шевченка.

«Це перший подібний рекорд у престижній номінації «Науки і технології». Нічого подібного в Україні ще не було. Дуже приємно констатувати, що аграрії виконують свою роботу творчо», — підкреслила керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

На Тернопільщині відновить роботу цукрозавод

На Тернопільщині у вересні запрацює Хоростківський цукровий завод, прогнозує керівник заводу Анатолій Музикант, пише прес-служба Тернопільської облдержадміністрації.

26072
26072

«Сировини для роботи заводу на перший час цілком достатньо. Заробітня плата виплачується вчасно, на сьогодні її середній розмір становить 4,8 тис. грн», — сказано у повідомленні.

Також додається, що сьогодні тут працює 233 людей, проте після запуску виробничого процесу кількість працівників суттєво збільшиться. Планується, що виробництво на заводі у сезон проходитиме у три зміни.

«Загалом відкриття колишнього цукрового заводу дозволить забезпечити додаткові робочі місця, значні надходження до районного бюджету та соціальні відрахування», — зазначається у повідомленні.

Канада. Град і торнадо знищили посіви

Торнадо, град і зливи обрушилися на поля у канадських провінціях Манітоба та Саскачеван 20 липня, повідомляє «Зерно Он-Лайн» з посиланням на Reuters.

26073
26073

На південному заході провінції Манітоба і на південному сході і сході провінції Саскачеван випав град розміром із кульку для гольфу, а більші екземпляри досягали габаритів тенісного м'яча. Град побив посіви сої, кукурудзи, гороху і підвищив ризик виникнення захворювань.

Вибір читачів за тиждень

Відео