Як тюремщики на Тернопільщині в шахи грали

шахи

У Чортківській установі виконання покарань управління ДПтС України в Тернопільській області (№ 26) відбулись турніри із шахів серед засуджених, за звання кращого шахіста установи. Змагання проходили у два етапи: 1-й етап – відбірковий, він проходив за олімпійською системою у приміщені бібліотеки протягом двох днів.

Участь в змаганнях взяли одинадцять засуджених. Серед засуджених були й такі, що вперше долучилися до заходу, прагнучи опанувати цю інтелектуальну гру, пише zolotapektoral. При проведенні шахового поєдинку відчувалась розумова напруга учасників, кожен з учасників намагався вирвати перемогу у свого суперника. У фінальному розіграші перемогу здобув засуджений К.., якому вручено грамоту. Недаремно гру у шахи називають гімнастикою для розуму. Вона поєднує у собі елементи спорту, мистецтва та мислення. Добре розвиває концентрацію уваги, логічне мислення, вміння долати труднощі та впевненість у власних можливостях. Проведення таких змагань значною мірою сприяє пропаганді кращих досягнень вітчизняної шахової школи, організації соціально-корисної зайнятості засуджених, формуванню здорового способу життя та прагненню до занять спортом.

Ігор Кузяк, начальник сектору ВСПС СМРБ Чортківської установи виконання покарань (№ 26) управління ДПтС України в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео