Віра Олександрович

Жителі Петрикова, що під Тернополем, добилися дозволу на зміни меж села (відео, фото)

Люди під радою

Депутати районної ради сьогодні, 29 липня, майже одностайно і без обговорення ухвалили питання «Про погодження проекту землеустрою щодо часткової зміни меж с. Петриків Тернопільського району».

Отже, селяни отримали надію, що у вересні районна рада погодиться прийняти розроблений і погоджений проект землеустрою на згадану територію. А це дасть можливість людям зводити будинки на тій землі, яку вони досі мали право тільки обробляти.

Сесія_р
Сесія_р

Нагадаємо, близько двох десятків жителів села Петриків пікетували райраду 16 червня. Люди вимагали, щоб депутати розглянули проект розширення меж села, який би дозволив жителям населеного пункту під Тернополем користуватися своїми ж ділянками, проте із іншим призначенням. Бюрократична тяганина за землю триває 5 років. На куплених ділянках дехто вже почав зводити житло, створивши кооператив. Але через те, що землі не входять у межі населеного пункту, будівництво заморозили. Потрібно було змінити цільове призначення землі. Наразі вдалося зробити перший крок у цьому напрямку.

  • Новий генеральний план села уже розроблений. Ми зібрали стоси паперів, отримали погодження від комісії з Тернопільської обласної державної адміністрації, проте нас два роки «футболять» по кабінетах райради, - каже представник ініціативної групи жителів Петрикова Михайло Оліяр.

Змінювати межі села можна не частіше, як раз у 5 років. Тому люди й наполягали на терміновому ухваленні рішення районною радою. У розмові із журналістами вони натякнули на підозри, що у райраді хтось має «власний інтерес» у цій справі. Втім, доказів селяни не мають, а лише – припущення.

  • Проблема ще й у тому, що поруч - територія ринку, який є комунальним підприємством Тернопільської райради, - додає Михайло Оліяр.

Голова земельної комісії райради підтвердив, що на засіданні депутати одноголосно погодили проект. Проте під час голосування один із депутатів все-одно був проти. Це Реакція селян, присутніх у залі була емоційною (див. відео 3 – прим.).

Сесія_р2
Сесія_р2

До речі, журналіст «Терену» поспілкувався із селянами вже після ухвалення рішення. Люди задоволені, але принагідно запросили представників ЗМІ на вересневу сесію райради. Адже побоюються, що подальші рішення у їхній справі можуть знову наштовхнутися на чиїсь «приватні інтереси».

[embed]https://youtu.be/XqQ9lJOMLME[/embed] [embed]https://youtu.be/-iM4EPpRVyg[/embed] [embed]https://youtu.be/d9f3Vp947RA[/embed]

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео