Віра Олександрович

Тернопілля: 17 підприємців спіймали на продажі алкоголю дітям

Заборона_алкоголь

За продаж неповнолітнім алкоголю та тютюну підприємцям на Тернопільщині анулювали 22 ліцензії. Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області.

  • Із початку року за результатами проведення 91 перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами, наші працівники застосували 775,6 тис. грн фінансових санкцій, - кажуть у податковій. – Під час перевірок встановили 18 випадків здійснення підприємцями торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами без відповідної ліцензії.

У 18-ти випадках торгівля алкогольними напоями відбувалася за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін, у двох – продаж тютюнових виробів - за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін. Окрім того, податківці зафіксували по одному факту зберігання алкогольних напоїв у місці, не внесеному до єдиного реєстру, і зберігання алкогольних напоїв без марок акцизного податку встановленого зразка тощо.

  • На підставі матеріалів перевірок також прийняли рішення про анулювання 164 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і 155 – на право вроздріб торгувати цигарками, - повідомляють у податковій.

У тому числі, за порушення вимог ст. 153 Закону від 19.12.1995 р. за №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» (зі змінами та доповненнями) у частині продажу алкогольних напоїв і тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, анулювали 22 ліцензії, зокрема, 17 – за продаж алкогольних напоїв і 5 – за продаж неповнолітнім тютюну.

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео