Тернополяни і досі борються за збереження літака на «Східному»

2-13

Уже майже місять тернополяни розходяться на думці, залишити літак на масиві «Східний» у Тернополі, чи демонтувати, а на його місті облаштувати щось інше.

Думки жителів міста з цього приводу розходяться. Так одні, замість пам'ятника бойової слави «Літака МІГ-17», що на масиві «Східний» у Тернополі пропонують облаштувати там композицію «Трійця Воздвиження». Цей проект розглядали уже навіть у архітектурно-містобудівній раді. Проте, прийняття рішення залишили тернополянам. Так, на разі жителів Тернополя чекає громадське обговорення ідеї встановлення «Трійці Воздвиження».

2
2

Однак, інша частина тернополян вирішила не чекати, розмістила звернення «Збереження на теперішньому місці та реставрація в оригінальному вигляді ЛІТАКА НА СХІДНОМУ»  на сайті «Єдиної системи місцевих петицій».

- В жодному разі не допущення демонтажу та спорудження/встановлення будь-якого іншого об'єкту на місці «літака» або використання конструкцій теперішнього пам'ятника-монумента для подібних цілей, - пише автор петиції Олег Базар.

Наразі, за звершення уже проголосували 272 людини із потрібних 300. До кінця збору підписів залишилось 18 днів. Усі охочі підтримати петицію можуть ТУТ.

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео