Станки для кулеметів, вироблених у Тернополі – працюють безвідмовно (фоторепортаж)

білан01

- Четвертий місяць поспіль у Тернополі триває виготовлення станків до кулемету ДШК, - пише на своїй сторінці у «Фейсбуці» керівник складу допомоги воїнам  АТО Тарас Білан.

"Замовлень ще на 3 місяці , як мінімум. Наші станки не клинять, працюють безвідмовно, як автомат Калашникова…Собівартість одного –3000грн. Бійцям віддаємо безкоштовно. Але ресурси починають вичерпуватись. Враховуючи це, просимо всіх розповсюдити нашу інформацію про потреби в брухті чорного металу (міняємо на Втор-метах на потрібне нам залізо). Також потрібні  невеликі, але вкрай необхідні фінансові ресурси. Можливо хтось зможе розповсюдити цю інформацію в будинку де проживає, можливо є підприємець, що надасть на місяць свій бік-борд чи сіті-лайт? Декілька днів тому спілкувався з командиром одного з підрозділів. Він сказав: « Братушкі ! Нам хотя б дві установки! Дуже треба!  Ви кажете , що не маєте ресурсів. В кінці місяця зарплата, ми збиремо з бійців і оплатимо…

І що робити після таких слів? Рука не підніметься з солдата за станки кошти збирати…

А з іншого боку, де взяти гроші за фрезерні роботи, на круги обрізочні, дріт до зварки (напівавтомат), ремонт болгарок, і т.д.

То ж і звертаємось до тернополян: хто чим може, допоможіть, - пише Тарас Білан від імені волонтерів складу допомоги воїнам АТО, що в Тернополі на Східному масиві,  / вул. Академіка Дністрянського 10, тел. 0685874553)", пише пан Білан.

Петро ОВЧАРИК

Фото: Тарас Білан

 

Вибір читачів за тиждень

Відео