На Тернопільщині все буде ProZorro

ProZorro

З метою проведення відкритих торгів при здійсненні тендерних процедур та запобігання корупційним діянням Уряд України запровадив  систему електронних закупівель  ProZorro, яка містить 5 майданчиків.

Начальник управління економіки Теребовлянської РДА Галина Бугай зазначає, що у пілотному режимі ProZorro почала працювати ще в лютому 2015 року.  1 квітня 2016 року вступив в силу Закон України «Про публічні закупівлі», згідно якого  в обов’язковому порядку на дану систему перейшли  усі великі замовники: міністерства, відомства, найбільші державні підприємства.

З 1 серпня Закон стає обов’язковим для виконання для усіх  організацій і установ, що проводять закупівлі за бюджетні кошти. Станом на 21 липня 2016 року 12 бюджетних організацій Теребовлянського району провели закупівлі через таку систему на суму 3 млн 930 тис. гривень. Проведено 155 тендерів та отримано 304 тис. економії бюджетних коштів.

Із планових сум по закупівлях 55,5 % витрачено на придбання продуктів харчування, 14,2 % - на фермерську продукцію, 7,7 % - витратні матеріали на офісну техніку.

Теребовлянська районна державна адміністрація

Вибір читачів за тиждень

Відео