Орест Сарматський

Агро-новини 6 серпня

липоле18

Новини аграрного сектору

Лапа пустить в Україну ірландське м’ясо та молоко

Відбулася зустріч Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимира Лапи з Надзвичайним і Повноважним Послом Ірландії в Республіці Чехія та Україні (за сумісництвом) Чарльзом Шігеном, повідомляє прес-служба відомства.

Сторони обговорили взаємну співпрацю у сфері ветеринарії та безпечності харчової продукції, питання розвитку двосторонньої торгівлі між країнами.

06081
06081

Зокрема, йшлося про доступ ірландської яловичини, свинини та молочних продуктів на український ринок, а також обговорювалося питання щодо конкурентоспроможності української продукції на ірландському ринку.

Обидві сторони домовилися розвивати взаємне співробітництво.

Затримана за хабар чиновниця Мінагропроду

Начальник одного з відділів Міністерства аграрної політики та продовольства України, що була затримана за вимагання від підприємця хабаря у $150 тис. за сприяння перемозі у тендері на закупівлю дeржавного сільгосппідприємства, сама жодних рішень не приймає.

06082
06082

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник Міністра МВС та громадсько-політичний діяч Михайло Апостол.

«Корупційні схеми, про які я постійно пишу, беру участь в їх розслідуванні та викритті, діють і вдосконалюються. Шахраї-чиновники нагліють, будуючи впевнені у своїй безкарності та маючи серйозних покровителів. Це буде продовжуватися до того часу, доки влада не буде наведений порядок із землями державної власності та не будуть приватизовані держпідприємства АПК, які мають ці землі в постійному користуванні. Зрозуміло, що чиновниця сама ніякого рішення не приймає, а діє організоване злочинне угрупування», — написав Михайло Апостол.

Українські аграрії зібрали 90% ріпаку

Станом на 6 серпня обмолочено понад 415 тис. га ріпаку, що становить 92% загальних посівних площ цієї культури, повідомляє УкрАгроКонсалт. Намолочено 1070,9 тис. т ріпаку, показник врожайності становить 2,62 т/га, що більше ніж на 3% вище врожайності минулого сезону.

06083
06083

Незважаючи на те, що темпи збиральної кампанії відстають від торішніх, врожайність показує хороші результати. Так, за відповідний період минулого року обмолочено 626 тис. га посівних площ, намолочено 1585 тис. т ріпаку, урожайність 2,53

Вибір читачів за тиждень

Відео