Іван ЧАЙКІВСЬКИЙ: «Землю треба зберегти у власності селян, бо вона годуватиме наступні покоління українців»

чайківський2

Минулого четверга у Хмельницькому відбувся багаточисельний селянський форум, аби обговорити насущні для українського села проблеми – ринок землі та систему оподаткування сільськогосподарського товарного виробництва.

На форумі ухвалено два доленосні рішення. Ініційовано проведення Всеукраїнського референдуму щодо земельної реформи та поставлено вимогу до Уряду і Верховної Ради України: відновити спеціальний режим оподаткування ПДВ для сільгоспвиробників, який діяв до 1 січня 2016 року. Форум застеріг владу держави, якщо вона не прислухається до думки селян, буде оголошено про проведення вже на початку вересня загальноукраїнського страйку, пише agroprodservice.

У роботі форуму взяли участь делегації областей, у тому числі й Тернопільської, яку очолив голова обласної організації Аграрної партії, керівник компанії «Агропродсервіс» Іван Чайківський. На форумі виступили голова Аграрної партії України Віталій Скоцик, народні депутати Сергій Лабазюк та Андрій Шинькович, голова ради об’єднання сільгосппідприємств Запорізької області Анатолій Тиховод, голова асоціації фермерів Вінничини Інна Кухарчук, фермер-дисидент радянського режиму з Хмельниччини Кузьма Матвіюк, заступник голови Аграрної партії України, генеральний директор ТОВ «Перлина Поділля» Сергій Іващук. Серед учасників селянського зібрання – керівники сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств, власники земельних паїв, сільські голови, представники різноманітних асоціацій та аграрні партійці і великий журналістський десант. На форумі у Хмельницькому гостро звучала тема ринку землі, яку наполегливо нав’язує влада українським селянам. Коли стало зрозуміло, що ця ідея не пройде, Міністерство агрополітики вирішило «ощасливити» селян так званим емфітевзисом. Його суть  полягає у продажу права користування землею на невизначений термін. Це є небезпечною уловкою для селян, бо у цьому документі передбачена банківська застава землі під кредити. Рада сільгосппідприємств області та виконком обласної організації Аграрної партії категорично висловилися проти продажу української землі.

- Землю треба зберегти у власності селян, бо вона годуватиме наступні покоління українців, - сказав у підсумку форуму Іван Чайківський. Він закликав присутніх об’єднуватися, діяти рішучіше і послідовно захищати інтереси українських селян.

чайківський
чайківський

Вибір читачів за тиждень

Відео