Віра Олександрович

Тернопілля: 72 мільйони митних платежів - за один місяць

Митні платежі

Майже 440 млн грн бюджетних надходжень уже забезпечила Тернопільська митниця Державної фіскальної служби (ДФС) в області.

Таким успішним результатом роботи митників похвалилися у Відділі організації роботи Головного управління ДФС в області (про діяльність Тернопільської митниці «Терен» писав ТУТ, ТУТ і ТУТприм.).

Великі підприємства збільшили обсяги імпорту

  • У січні-липні Тернопільська митниця ДФС до бюджету перерахувала 439 млн грн митних платежів, - каже в. о. начальника Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович. – Це - на 40,7 млн грн, або на 10,2% більше, ніж за аналогічний період торік. Лише у липні до державної скарбниці надійшло 72 млн грн митних платежів.

Найбільше грошей отримали від сплати податку на додану вартість (ПДВ). Вони склали – 402 млн грн, що на 113,7 млн грн, або 39,4% більше, ніж торік. Також підприємці сплатили 34,3 млн грн мита і 1,7 млн грн акцизного податку. Ще 1 млн грн надійшов від сплати за здійснення митних формальностей та інших платежів.

  • Позитивна динаміка у надходженнях відбулася завдяки збільшенню обсягів імпорту бюджетоформуючих підприємств. У тому числі, вплинула сезонна активізація імпортерів сільськогосподарської техніки, - каже Оксана Антонович. - Усього підприємства, які збільшили надходження порівняно з минулим роком, за 7 місяців поточного року сплатили 292,5 млн грн або 67% від адміністрованої суми, зріст до минулого року становить 138 млн грн або 89%.

У Тернополі обслуговують підприємців зі східних областей

Також збільшенню цьогорічних надходжень посприяли підприємства, які не працювали минулого року, у тому числі - із місцем обліку в інших областях України. Цього року вони здійснили імпорт. Загалом такі підприємства сплатили 73,8 млн грн, а це - 17% від адміністрованої митницею суми податків, наголошує фахівець.

  • Відбулося також оформлення у зоні діяльності Тернопільської митниці товарів підприємств із місцем обліку в інших митницях ДФС, у тому числі - зі східних областей України, - додає Оксана Антонович. - Так, 45 підприємств при імпортуванні сплатили 82,5 млн грн податків, або 19% від адміністрованих митницею платежів.

Загальна сума додаткових надходжень від контролю за правильністю визначення митної вартості, класифікації і країни походження товарів становить 19 млн грн (4,3% від адміністрованої суми), у т. ч.: митна вартість – 17 млн грн (3,9% від адміністрованої суми); класифікація – 1,6 млн грн (0,4% від адміністрованої суми); країна походження – 346,4 тис. грн (0,1% від адміністрованої суми).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео