2,3 тис. дол. - за фіктивний дозвіл на виїзд дитини за кордон

20150127123001-800x420

Оперативники Департаменту захисту економіки спільно зі слідчими викрили групу осіб, які пообіцяли зробити документ на виїзд дитини за кордон без дозволу батька. Їх затримали під час одержання грошей.

Оперативники Департаменту захисту економіки та управління у Тернопільській області спільно зі слідчими обласної поліції та працівниками прокуратури Тернопільської області викрили групу осіб, які за грошову винагороду оформляли фіктивні нотаріальні документи.

Слідчим управлінням поліції Тернопільської області було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживанням впливом) Кримінального кодексу України.

Так, до складу групи входило три посередники та нотаріус. За виготовлення документа на виїзд дитини за кордон без дозволу батька вони попросили 2,3 тисячі доларів США «гонорару».

Під час досудового розслідування оперативники задокументували протиправні дії вказаних осіб.

1 серпня під час одержання неправомірної вигоди поліцейські затримали двох посередників. У них вилучили 2,3 тисячі доларів США за оформлення дозвільного документу. В подальшому гроші вони повинні були передати нотаріусу за надання «законних» послуг.

На даний час двох посередників затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За дане кримінальне правопорушення передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3-х до 8-ми років з конфіскацією майна.

Департамент захисту економіки Національної поліції України

Вибір читачів за тиждень

Відео