Вісім тисяч абітурієнтів виявили бажання навчатися у Тернополі

абітурієнти

У Тернопільському державному медичному університеті імені І.Горбачевського завершився прийом заяв та документів від осіб, які не складають вступних випробувань і тих, хто вступає на другий курс за нормативним терміном навчання. На місця державного замовлення та за рахунок фізичних і юридичних осіб допущено 7949 молодих людей. В аналогічний період минулого року цей показник становив 7447 осіб,  у 2014 – 6634 осіб.

Спеціальність «Медицина», як і в попередні роки, користувалася найбільшою популярністю. Здобути цей фах бажають 4366 осіб (200 місць державного замовлення при ліцензійному обсязі для українських громадян 500). У минулому році 2950 абітурієнтів подали заяви на спеціальність «Лікувальна справа». Як бачимо, інтерес до лікарського фаху зріс вдвічі. На другий курс з нормативним терміном навчання зі спеціальності «Лікувальна справа» цього року подано 272 заяви (ліцензійний обсяг 65 місць).

Щодо спеціальності «Стоматологія», то бажання навчатися виявило 1297 осіб. Нагадаємо, що кількість державних місць становить 4 при ліцензійному обсязі 150. У минулому році стоматологами хотіли стати 1173 абітурієнтів. На другий курс з нормативним терміном навчання на цю спеціальність до приймальної комісії у 2016 році надійшло 74 заяви (ліцензійний обсяг – 60 місць).

На спеціальність «Фармація» на перший та другий курс денної форми навчання цьогоріч подали заяви 892 осіб. У минулому році кількість бажаючих становила 1024 абітурієнта.

Bezymyannyj4
Bezymyannyj4

На денній формі навчання за освітнім ступенем «бакалавр» з «Сестринської справи» виявило бажання навчатися 249 осіб. На заочній (дистанційній) формі за освітнім ступенем «бакалавр» – 107 осіб, за освітнім ступенем «магістр» дистанційної форми – 50 осіб. Для прикладу, минулого року здобути фах «Сестринська справа» за освітнім ступенем «бакалавр»  бажала 131 особа, на заочну (дистанційну) форму на «бакалавра» подали документи 84 особи, а на «магістра» на заочну (дистанційну) – 41 особа.

З кожним роком зростає кількість бажаючих здобути спеціальність «Фізична реабілітація». Під час цьогорічної вступної кампанії подано 178 заяв при ліцензійному обсязі 30 місць.

За кількістю поданих заяв Тернопільський державний медичний університет імені І.Горбачевського посів четверте місце серед вищих навчальних медичних закладів України. Це свідчить про те,  що популярність ТДМУ серед абітурієнтів щороку зростає

Вибір читачів за тиждень

Відео