Віра Олександрович

Богомол шукатиме порозуміння із тернопільськими активістами

unnamed (16)

Усю інформацію, надану активістами, у тернопільській поліції проаналізують і зроблять висновки. Натомість об’єктивності у позиціях очікують від опонентів.

У цьому запевнив начальник Головного управління Національної поліції у Тернопільській області, полковник Олександр Богомол.

Нагадаємо, із атестаційної комісії, що перевіряла працівників місцевої поліції, вийшли 17 громадських активістів із 19-ти. Таке рішення вони пояснили поновленням на посадах 5-ти правоохоронців, які за результатами роботи мали б втратити роботу (про це «Терен» писав докладно ТУТприм.).

«Учора на прес-конференцію нас не запросили»

  • Атестація – складний процес, - каже Олександр Богомол. – До вчора цей процес тривав без похибок. Ми отримали кілька інформацій від громадськості. Зворотну інформацію я планую дати о 15.00 під час зустрічі, яка має відбутися у готелі «Тернопіль». На жаль, учора на їхню прес-конференцію нас не запросили.

Для надання роз’яснень і консультацій, за словами пана Богомола, активісти досі у Головне управління Національної поліції в області не зверталися. Але надалі начальник поліції сподівається на об’єктивний діалог.

  • Так, атестацію не всі витримують, - визнає він. – Багато людей звільняються. Це стається і через те, що роботи у поліцейських побільшало, відповідальності – також, а підняття зарплати останнім часом не було. Нагадаю, за останніх два роки ми на роботу не приймали нікого, окрім випускників фахових вищих навчальних закладів. Наразі у нас – 400 вакансій. Маючи тільки тих людей, які у тебе є, насправді, дуже важко розставляти кадри…

Начальник обласної поліції не впливає на процес атестації

Кадрове питання, на його думку, завжди є найскладнішим у будь-якій службі. Тому його варто вирішувати, враховуючи суб’єктивні обставини.

  • Я завжди критику намагався зрозуміти, почути проаналізувати, - додає Олександр Богомол. – Учора я отримав багато інформації. Я дам активістам відповідь на всі пункти, за які відповідаю. Окреслю коло питань, за які відповідає Міністерство тощо. Надіюся, що буде порозуміння із громадськими і вихід ми із цієї ситуації знайдемо. Ніхто нікого не змушує брати участь у переатестації. Є багато охочих. Але і ніхто нікому не перешкоджає! Ті, хто захоче висловити свою думку, будуть мати змогу це зробити.

До слова, начальник обласної поліції підкреслив: він особисто не впливає на процес атестації. Він як керівник лише підписує атестаційний лист, який є досить складним, адже у цьому документі описують усі основні показники людини.

  • Із жодним членом комісії я не обговорював кандидатів, які проходили атестацію, - підкреслює він. – Завжди просив – лише об’єктивності. Я завжди цього прошу. Дуже часто озвучують чимало інформації про людину, але вона згодом не підтверджується. У людських долях треба сім разів відміряти, а лише тоді один раз відрізати. А не різати, а потім думати: що я зробив.

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео