Оксана Бучко

Тернопільські активісти звільнення окремих працівників поліції відстоюватимуть в суді

Пропозицію начальника поліції Олександра Богомола щодо повернення в атестаційну комісію тернопільські активісти не прийняли. Рішення щодо звільнення окремих працівників вони будуть відстоювати у суді, про це говорить один з членів комісії Іван Ковалик.

Зустріч начальника поліції та його заступників із громадськістю відбулась 11 серпня.

unnamed (29)
unnamed (29)

- Факти щодо одного із заступників начальника поліції Казимира Попеля наступні: виявлення бойових гранат та патронів (за версією досудового слідства – привезених із зони АТО), «кришування» незаконної розробки надр, хабарництво та дві аварії у нетверезому стані (одна з яких призвела до смерті водія) , - каже Іван Ковалик. – Ми хочемо, щоб нові кадри поліції мали достойних керівників, які будуть віддавати відповідні доручення.

unnamed (30)
unnamed (30)

 Такі факти сам заступник не пояснює.

- Я не маю права розголошувати інформацію. Я дав відповідну підписку, адже триває слідство, - каже пан Попіль.

Звільнити працівників у поліції не можуть через подані ними апеляційні скарги, пояснює Олександр Богомол. Якщо підозри будуть підтверджені у суді, рішення атестаційної комісії виконають одразу, додає він.

- Загалом із 19 працівників на апеляцію подали 18. У першій категорії на звільнення подали шістьох працівників, - говорить Олександр Богомол. – Щодо двох – триває розгляд апеляційної комісії. Остаточних результатів ще немає. Це стосується Попеля і Балика. Щодо працівників другої категорії, на апеляції із 14 поданих на звільнення працівників розглядали три справи – Гульмана, Борейка та Рибачка. За попередніми результатами апеляційних комісій, Балик та Гульман – відповідають займаним посадам, Попіль та Рибачок – ідуть на пониження, Борейко – підлягає звільненню.

https://www.youtube.com/watch?v=FAyMyc34igk&feature=youtu.be  

Громадські активісти переконані, усіх запропонованих працівників повинні негайно звільнити. Із переводом на нижчу посаду вони не погоджуються.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=tooyT_8Cp3Y&feature=youtu.be[/embed]

- Ті, по кому прийняли рішення щодо звільнення, мали кричущі факти порушень, - каже представник атестаційної комісії депутат міськради Іван Сороколіт. - Адже суспільство вимагало звільняти всіх. Ми ж підходили до справи лояльно. Залишати запропонованих нами працівників - те саме, що відхиляти факти злочинності Януковича.

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео