«Рушник єднання» вишивають у Тернополі (фоторепортаж)

HLEyhYRkMfY (Copy)

Всеукраїнська акція, яка стартувала 1 серпня за ініціативи телеканалу «Україна», має на меті об’єднати українців і нагадати про наші національні цінності, довести, що наша нація унікальна.

Сьогодні, 12 серпня, бібліотека №4 для дорослих зібрала тернополян, які виявили бажання приєднатися до акції «Вишиваєм Україну», тобто кожен регіон нашої країни вишиває межі своєї території, а на завершення проекту цю карту буде зшито.

 Дана ідея розроблена творчою групою «Событий». Полотно-карта проїде по всіх регіонах країни, а до процесу вишивання приєднаються майстри з десяти областей.

- Это идея телеканала «Украина», - розповідає Анна Грішина, кореспондент телеканалу «Україна». - Мы взялись меньше, чем за месяц, объехать все области Украины и вышить карту нашей страны. Таким образом мы пытаемся объединить нашу страну на полотнище. Крым будут вышивать крымские татары. Каждая область вышивает орнамент, характерный для их региона.

Цю карту працівники телеканалу мають на меті залишити в себе, адже, за словами Анни Грішиної, телеканал збирає подібні речі. Також обіцяють, що карта буде яскравою, цікавою та красивою.

- Наша группа из Киева объезжает некоторые регионы, а так же наши региональные корреспонденты работают на местах. Ми находим мастеров. Как правило, это профессиональные мастера, ну и ,конечно же, любители, - розповідає Анна.

Майстрині з Тернопільщини – із творчого об'єднання «Берегиня», вони перенесуть на полотно візерунки, притаманні саме нашому регіону.

24 серпня вийде програма, у якій обіцяють показати проект, та якою вийшла карта.

5y_V6gtlNeg (Copy)
5y_V6gtlNeg (Copy)

6Jq0SRmkHDU (Copy)
6Jq0SRmkHDU (Copy)

IMG_8728 (Copy)
IMG_8728 (Copy)

IMG_8731 (Copy)
IMG_8731 (Copy)

IMG_8739 (Copy)
IMG_8739 (Copy)

IMG_8748 (Copy)
IMG_8748 (Copy)

IMG_8752 (Copy)
IMG_8752 (Copy)

Pd8CmHmJjDc (Copy)
Pd8CmHmJjDc (Copy)

YB1GYuNfn1k (Copy)
YB1GYuNfn1k (Copy)

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео