Незабутнє свято села відбулося на Тернопільщині (фото)

Ланівецькі 3

У святкуванні Дня  міста чи села, попри те, що не знаємо достеменно, коли точно за календарем вони з’явились на світ, як і у відзначенні дня  народження людини - все ж є одна спільна риса. Це завжди ще одна віха пройденого шляху, ще один прожитий під сонцем рік земного буття. В кожному населеному пункті він проходить по різному, в залежності від фантазії організаторів і місцевих традицій. На Лановеччині завжди цікаво відбувається це дійство в с. Іванківці, перша згадка про котре датується 1463 роком.  

 От і цьогоріч свято села пам’ятним стало як  для його мешканців так і для  гостей. Пам’ятним ще й тому, що тут після ремонту освячували місцевий храм, котрому вже виповнюється 275 років. Це справжня перлинка дерев’яної архітектури не тільки району, а й краю, бо таких давніх церков у області лишилось не так вже й багато. Тому крім господарів, на Дні села в Іванківцях було й чимало гостей. Святкову літургію здійснювали 16 священиків: настоятелі храмів не лише місцевих, а й з сусідньої Хмельницької області. Прибули також парохи з Чортківщини, звідки родом настоятель місцевої церкви – о. Іван Огороднік. Останній у своєму слові до присутніх подякував всім, хто і працею, і своїми коштами долучився до справи відродження їхнього храму.

Після  відправи й вітальних виступів голови села Антоніни Марчук та інших промовців були вручені грамоти  Лановецької районної державної адміністрації протоієрею Ігорю Огороднику - настоятелю Святопокровського храму села Іванківці та Зінаїді Базелюк – організатору позакласної роботи Іванковецької загальноосвітньої школи І-ІІ ступеня. Нагородили грамотою і директора філії « Рідний край» ПрАТ « Зернопродукт» Володимира Прокопчука, котрий пожертвував значну суму і на ремонт храму й інші місцеві потреби.

Потім почалась цікава й різноманітна програма з розіграшем лотереї для дітей, концертом окремих виконавців та номерами фольклорного ансамблю. А завершилось усе святковою трапезою, де тутешні господині презентували присутнім свої смачні наїдки.

Ланівецькі 1
Ланівецькі 1

Ланівецькі 5
Ланівецькі 5

Ланівецькі 4
Ланівецькі 4

ланівецькі 2
ланівецькі 2

Вибір читачів за тиждень

Відео