Віра Олександрович

Свято замку на Тернопіллі: руїни, шашлики і Потап з Настею (фото, відео)

18

Свято замку відшуміло у Червоногородському каньйоні у неділю, 14 серпня. Врятувала дійство надзвичайно красива природа і можливість нею помилуватися.

Основну локацію сільського свята розмістили у Ниркові Заліщицького району, точніше – біля Червоногородського замку. Учасникам і гостям запропонували низку культурно-мистецьких і спортивних дійств. Тож знайти для себе дозвілля могли і дорослі, і діти. Втім, сторонньому спостерігачу видавалося, що більшість приїхала на фестиваль, щоб… поїсти і випити. Тож над усім урочищем висіла хмара диму і аромат шашликів.

16
16

17
17

15
15

Окрім атракціонів, у Червоногородському каньйоні розмістилися чимало «точок», що пропонували різні наїдки і сувеніри. Поруч - сільські ради представили виставку «Гостинна Заліщанщина». Оглянути можна було і виставку стрілецької зброї - "Центр сприяння захисту Вітчизни «БУЛАТ» (Тернопіль). Натомість на території табору «Ромашка» пройшли ХХVІ районні сільські спортивні ігри.

11
11

9
9

4
4

3
3

5
5

Доїхати серпантином до місця свята було складнувато. Якби ґрунтовку, посипану щебенем, розширили бодай на 50 см, то там могли б легко роз’їхатися дві машини. Однак цього не зробили і якщо у вузькому проїзді опинявся бус, то утворювалися «тягнучки». Добре, що краєвид відкривався – надзвичайний, тому стояти у «корку» гостям нудно не було. Оскільки машин було (для них облаштували кілька парковочних майданчиків) – чимало, як вони вибиралися з урочища ввечері – це питання.

1
1

2
2

На сцені свята, окрім високих гостей, виступили художні колективів із Городенки, Заставни, Борщова. Великою концертною програмою потішили гостей аматорські колективи району.

- Подорожуйте Тернопільщиною самі і запрошуйте друзів, колег приїхати до нас, - закликав присутніх голова Тернопільської обласної держадміністрації Степан Барна.

На переконання очільника краю, потрібно ширше використовувати туристичний потенціал Тернопілля. За нагоди, Степан Барна вручив різні відзнаки і нагороди учасникам АТО: Юрію Середі - орден «За мужність III ступеня», Михайлу Пакульцю - медаль «Захисник Вітчизни», Анатолію Якимчуку - почесний нагрудний знак начальника Генерального штабу «За взірцевість у військовій службі» (III ступеня).

19
19

Власне, Наддністрянський край має чи не найкращу туристичну привабливість, завдяки Червоногородському замку та іншим унікальним пам’яткам архітектури. Однак руїни палацу нині мають не надто привабливий вигляд – пописані і розмальовані вандалами.

8
8

7
7

6
6

До того ж, вони – небезпечні для туристів, а тому під час святкування там чергував поліцейський патруль. Для забезпечення громадського порядку і заради уникнення нещасних випадків в урочищі Червоне були також машина швидкої допомоги і працівники районного відділу  управління Державної служби надзвичайних ситуацій. Особливо не зайвими були їхні послуги біля Джуринського водоспаду. Адже під його холодні чисті струмені намагалися залізти по слизькому камінні не лише діти, а й не дуже тверезі дорослі.

12
12

14
14

13
13

До речі, паралельно відбувалися спортивні змагання між командами сіл району. Усе б нічого, якби не музичний супровід, де переважали пісеньки російською у виконання Потапа і Насті… До слова, ввечері там відбувся концерт. Розважали публіку – гурт «Тріода» і Dzidzio. У них репертуар принаймні був україномовним.

10
10

[embed]https://youtu.be/TxSZqxYH5uo[/embed] [embed]https://youtu.be/uZX2ZjvEF_I[/embed] [embed]https://youtu.be/hQamiW5HxTI[/embed]

Фото і відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео