Орест Сарматський

Агро-новини 17 серпня

липоле12

Новини аграрного сектору

В Африці створили еко-полімер для боротьби із засухою

У розпал сильної посухи у Південній Африці 16-річна школярка Кіара Нірджін з Йоганнесбурга створила суперабсорбуючий полімер, який зможе змінити спосіб вирощування сільськогосподарських культур, повідомляє Еcotown.

Еко-полімер виготовлений зі шкірок апельсинів і авокадо. Ця розробка може допомогти Південній Африці боротися з посухою.

Полімер створюється з простих, легко доступних перероблених матеріалів — апельсинової шкірки і шкірки авокадо. І він здатний зберігати воду у кількості, що у сотні разів перевищує його власну вагу.

Розробка отримала нагороду Google Science Fair для Близького Сходу і Африки. Сільськогосподарський союз Південної Африки завжди змушений просити в уряду субсидії на те, щоб пережити посуху. І винахід школярки може допомогти їм у вирішенні проблеми. Наприклад, матеріал може бути використаний для створення водосховищ з мінімальними витратами. Цю воду фермери зможуть використовувати для свого врожаю.

17081
17081

Суперабсорбуючі полімери засновані на ланцюжках молекул полісахаридів. Коли Нірджін дізналася, що апельсинова шкірка на 64% складається з полісахариду, а також пектину, який використовується в якості желюючої речовини, вона вирішила розробити власний полімер. Шкірка апельсина змішується з шкіркою авокадо, на сонці відбувається хімічна реакція, перетворюючи суміш у полімерне з'єднання.

Як переможцю Google Science Fair для Нірджін був призначений наставник, з яким разом вона і буде розвивати свій проект.

Урожай зернових в Україні зросте до 64 млн т — USDA

Міністерство сільського господарства США (USDA) підвищило прогноз урожаю зернових в Україні у цьому МР (липень 2016-червень 2017 р.) на 4,5% у порівнянні з липневим прогнозом — до 64,1 млн т, повідомляє «УНІАН».

Згідно з повідомленням на сайті Міністерства сільського господарства США, фахівці відомства у серпні збільшили прогноз виробництва пшениці у 2016-2017 МР на 2 млн т у порівнянні з липневим прогнозом — до 27 млн т. Експорт цієї культури очікується на рівні 14,5 млн т проти 12,5 млн т у липневому прогнозі.

17082
17082

Прогноз виробництва кукурудзи для України на 2016-2017 МР не змінився і становить 26 млн т. Поставки кукурудзи з нашої країни за кордон, як очікують у Міністерстві сільського господарства США, повинні скласти 17 млн т. Прогнози експорту також не змінилися.

У той же час підвищений прогнозний обсяг виробництва фуражного зерна — до 37,05 млн т із 36,23 млн т, а експорту — до 21,73 млн т із 21,33 млн т.

У Чернівцях викрито родинний бізнес із виробництва фальсифікованих добрив

У Чернівцях викрито родинний бізнес із виробництва фальсифікованих агрохімікатів, пише прес-служба Національної поліції України (НПУ).

До складу групи входило шестеро приватних підприємців, троє з яких – члени однієї родини. Фальсифікат розповсюджували через торговельні мережі місцевих ринків. Вартість вилученої продукції – 1 млн грн.

«До оперативників Управління захисту економіки у Чернівецькій області надійшла заява від представників правовласника світової торгової марки. Під виглядом їх бренду через роздрібну торговельну мережу розповсюджують фальсифіковані пестициди, агрохімікати, продукцію для захисту рослин», — сказано у повідомленні.

 

17083
17083

За даним фактом слідчі слідчого управління обласної поліції внесли інформацію до Єдиного реєстру досудових розслідувань з правовою кваліфікацією – ч. 3 ст. 229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України.

«Поліцейські провели санкціоновані обшуки у торгових точках, на складі та у помешканні організатора підпільної діяльності. Вилучено понад 1,5 тис. пляшок об'ємом від 1 мл до 5 л. Також вилучено 7,9 тис. упаковок вагою від 1 г до 100 г, чорнові записи, бухгалтерські документи та «сертифікати відповідності», — йдеться у повідомленні.

Також додається, що на псевдовиробників пестицидів очікує штраф від 170 тис. до 255 тис. грн із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років або без такого.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео