Поетичний тандем в книгарні "Є"

20160817-04.1

В книгарні «Є» 26 серпня відбудуться поетичні читання під назвою  «Поедабл», які розпочнуться о 18 годині.

У тандемі виступлять Юрій Садловський та Юрій Завадський з Тернополя.

Юрій Завадський почав писати вірші в 1999 році. Галузь його наукових і творчих зацікавлень — сучасна зорова поезія, комп’ютерні технології в мистецтві, мережева література, вільний вірш і фонетична поезія (англ. sound poetry, нім. Lautgedicht). У поєднанні з психоделічними музичними настроями гурту «ZSUF» «фонетика» Юрія Завадського була представлена на фестивалях в Україні й Польщі (зокрема на фестивалі «L2» у Любліні в 2009 році). Митці разом записали альбом «юрійзавадський ZSUF».

Також Юрій Завадський є автором гіпертекстової поеми «Цигарки», що вийшла на компакт-диску в 2006 році та доступна на сайті поета. 2010 року разом з українським поетом з Барселони Андрієм Антоновським Юрій Завадський випустив поетичну збірку «Ротврот». До книги, що вийшла всього в шести примірниках, передмову написав каталонський письменник Карлес Ак Мор. Транслітерацію та переклад каталонською мовою здійснила Каталіна Джирона.

З 2011 р. Юрій Завадський займається тільки видавничими та культурницькими проектами. Як культуртрегер він співпрацює з літературними колами Польщі, Швеції, Великобританії, Бразилії, Каталонії, Австралії, Нової Зеландії. Він налагодив міжнародний мистецький діалог з такими письменниками, як Пйотр Мацежинський (Польща), Селіна Тусітала Марш (Нова Зеландія), Дарен Камалі (Нова Зеландія), Лес Вікс (Австралія), Раґнар Стремберґ (Швеція), Енрік Казасес (Каталонія), Дейвід Мазгрейв (Австралія), Крістіна Кілборн (Канада), Еміль Хьорвар Петерсен (Ісландія), Пшемислав Вітковський (Польща). Юрій Завадський став ініціатором їхнього приїзду в Україну та видання їхніх книжок.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео