Орест Сарматський

Не  горить, не мокне і майже невидима для ворога камуфляжна тканина, яку випускають у Тернополі (фоторепортаж)

t29

Тернопільське підприємство освоїло випуск нових типів тканин.

На «Текстерно» почали випускати одразу два типи нових тканин – плащову набивну з плівковим покриттям та маскувальним малюнком Varan і плащову з плівковим покриттям із спеціальним маскувальним малюнком.

t22
t22

t19
t19

Камуфляжні тканини, котрі, передусім, вкрай необхідні для захисників України, справді річ унікальна.

Вони – не горять, водонепроникні і малопомітні у польових умовах.

t20
t20

t17
t17

- Наші дизайнери розробили нові типи тканин  «спеціального призначення». Матерія має новий модернізований малюнок – «камуфляж» різних типів. Його наносимо спеціальними екологічними пігментними барвниками швейцарських та німецьких фірм. Завдяки цьому досягається висока стійкість до вогню та води», - розповіла голова правління відкритого акціонерного товариства «Текстерно» Катерина Александрова.

t18
t18

t16
t16

За словами Катерини Александрової нова камуфляжна тканина з високою поверхневою щільністю – 240 грам на квадратний метр – має ширину у півтора метра. Вона не тільки водонепроникна і стійка до вогню, але й гіпоалергенна, швидко висихає, не «сідає» після прання. Тканина має багатофункціональне призначення. Її можна використовувати у побуті, для спортивного і мисливського одягу та інвентарю, а також, безумовно, для виготовлення військового обмундирування.

t04
t04

t02
t02

Дизайнери підприємства, крім оригінальної камуфляжної тканини, завершують розробку тканин для літнього одягу, верхніх головних уборів, маскувальних халатів.

Так що російсько-сепаратистських «ватників» чекають на передовій сюрпризи. Нехай стріляють у «зеленку» навмання. А нашим бійцям, одягнутим в тернопільський  камуфляж, який «дихає», не горить і не мокне,  робити одне – бити зайд і залишатися живими.

t27
t27

t26
t26

t25
t25

Довідка «ТЕРЕНу».

Компанія «Текстерно» була заснована у 1968 році і в даний час є лідером вітчизняної текстильної промисловості України як підприємство з повним виробничим циклом. Текстильний  комплекс «Текстерно» складається з трьох фабрик – прядильної, ткацької і обробної. У 2005 році на підприємстві проведена повна реконструкція і технічне переозброєння всіх виробничих потужностей сучасним високотехнологічним обладнанням провідних машинобудівних фірм Європи. «Текстерно» виробляє щомісяця 9 млн. кв. м. екологічно чистої тканини із 100% бавовни з різними видами обробки. Пряжа підприємства (трикотажна і ткацька) має сертифікат якості Belcoro (2005 р.), а продукція торгової марки «Текстерно» сертифікована за стандартом ISO 9001 й відповідає міжнародним стандартам.

t01`
t01`

t24
t24

За останні два роки продукція і менеджмент підприємства були відзначені кількома престижними вітчизняними і міжнародними званнями і нагородами: Золота медаль «Кращий вітчизняний товар року» і диплом «За кращу якість і дизайн продукції», Міжнародний приз «За якість у текстильній та швейній промисловості» – Приз нового тисячоліття і Золоту нагороду «Управління глобальною якістю» Клубу лідерів торгівлі (Мадрид), Золота Європейська Нагорода за Якість (Приз Нового Тисячоліття) Клубу Лідерів Світової Торгівлі (Париж).

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео