Віра Олександрович

Майже 75 мільйонів із Тернопільщини спрямували на армію

unnamed (6)

Загалом 74,8 млн гривень військового збору від початку цього року перерахували до Держбюджету із доходів жителів Тернопільщини.

Це - аж на 13 мільйонів гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року, повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області.

  • Військовий збір нараховують і сплачують зі всіх доходів, із яких утримується податок на доходи фізичних осіб, - нагадують податківці. – І за змінами до Податкового кодексу справляння військового збору продовжили до набрання чинності рішення Верховної Ради про завершення реформи Збройних Сил України.

Додамо, не є платниками військового збору лише громадяни, які отримують пенсію у розмірі нижче 10 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого на 1 січня звітного податкового року (у 2016 році це – 10 тис. 740 грн), а також платники, які працюють на спрощеній системі оподаткування.

Також військовим збором не оподатковують доходи, визначені ст. 165 Податкового кодексу України, - зауважили фахівці. – Маються на увазі доходи, які не включають до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео