Віра Олександрович

Ще один тернопільський гуртожиток може стати комунальним

Звернення до Міноборони щодо передачі у комунальну власність гуртожитку на вул. Лозовецькій, 34 ухвалили на сесії 19 серпня.

Усе – для того, аби мешканці змогли приватизувати свої помешкання, пояснив депутат Іван Сороколіт. Саме він і був ініціатором появи цього питання в порядку денному засідання.

Нагадаємо, мешканці цього відомчого гуртожитку вже приходили на сесію міської ради, аби попросити допомоги у депутатів (чит. про це ТУТприм.). Колеги Івана Сороколіта із різних фракцій звернення підтримали 35 голосами «за». Тож тепер його надішлють у Міністерство оборони України.

Цитуємо текст звернення: «До Тернопільської міської ради протягом останніх років неодноразово звертаються жителі гуртожитку за адресою: вул. Лозовецька, 34, із проханням допомогти приватизувати власні помешкання, у яких вони із власними сім’ями (у багатьох випадках - уже із дітьми та онуками) проживають, утримують і  капітально ремонтують за власний кошт понад 30 років.

Цей гуртожиток перебуває на балансі державного підприємства Міністерства оборони України «Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат». Згідно із Законом України «Про забезпечення майнових прав мешканців гуртожитків» покімнатна приватизація помешкань гуртожитку може відбутися лише після прийняття будівлі у комунальну власність.

У зв’язку із викладеним вище, просимо:

  • здійснити усі необхідні дії (доручення, рішення, накази) для підготовки та передачі відповідних документів і прийняття необхідних рішень Кабінету Міністрів України для передачі гуртожитку за адресою вул. Лозовецька, 34 у комунальну власність Тернополя для наступної приватизації кімнат мешканцями.

Зазначимо, мешканці цього гуртожитку після власних багаторічних безрезультатних спроб вирішення проблеми, готові фінансово долучатися до відновлення частини документів пов’язаних із будівлею, якщо такі були втрачені або не вироблені.

Протягом останніх років у Тернополі прийняли в комунальну власність із подальшою приватизацією кімнат гуртожитки: Міністерства внутрішніх справ, Інспекції водного господарства, Міністерства надзвичайних ситуацій та інших. Просимо приділити велику увагу і зусилля для результативного вирішення проблеми мешканців гуртожитку, що перебуває у вашому віданні».

Про те, що також відбулося на цьому засіданні, «Терен» писав ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео