Віра Олександрович

Тернопільські підприємці судяться із податковою, а виграє бюджет

unnamed (11)

Майже 10 млн грн забезпечили до бюджету на Тернопільщині, завдяки виконанню судових рішень.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області.

  • Протягом семи місяців цього року на розгляді у судах різних інстанцій були 1093 справи за участі органів ДФС у Тернопільській області. Загальна сума, про яку йшлося, - 974,1 млн грн, - уточнюють у податковій.

За позовами платників податків до органів ДФС за звітний період порушили провадження за 704 справами на суму 829,5 млн грн. Натомість за позовами органів Головного управління  ДФС в області до платників податків – за 389 справами на суму понад 144 млн гривень.

  • За розглядом справ на користь органів ГУ ДФС в області винесли 187 остаточних рішень на суму майже 35,5 млн грн, - кажуть у податковій. - Усього до бюджету у січні-липні цього року в результаті виконання судових рішень за всіма категоріями судових справ надійшло 9,9 млн грн.

Фото із відкритих джерел

Довідка. Відповідно до Податкового кодексу України платник має право оскаржити рішення органів фіскальної служби в адміністративному чи судовому порядку. Докладніше порядок оскарження рішень контролюючих органів регламентували ст. 56 Податкового кодексу.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео