Віра Олександрович

Управителів багатоповерхівок у Тернополі обиратиме конкурсна комісія (відео)

5555555555555555555555555555555555555555555

Про створення конкурсної комісії із призначення управителів багатоквартирних будинків у Тернополі йшлося на сесії міської ради 19 серпня.

Депутати ухвалили це питання 33-ма голосами «за», попри те, що представник юридичного відділу мерії стверджував, начебто уся процедура проведення конкурсу управителів уже відома, бо, мовляв, вона чітко виписана у Наказі Кабміну.

Доповідав із цього питання депутат Іван Сороколіт. Йому довелося пояснити колегам, чому рішення міської ради все-таки треба прийняти.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=KBT7gubqXPs&feature=youtu.be[/embed]

Депутат наполягав: процедура призначення управителів багатоквартирних будинків у Тернополі має бути прозорою, справедливою та ефективною. Такий «спіч» колеги зустріли оваціями, хоча така поведінка не є характерною для засідань.

  • У нас і так спостерігається недобра тенденція, - додає він. – Заступник міського голови із питань ЖКГ дозволяє собі на документах писати «Відмовляюся від підпису». Тому закликаю депутатів поринути у це питання.

Нагадаємо, через те, що із 1 липня 2016 р. вступив у силу так званий «закон про ОСББ», орган місцевого самоврядування повинен провести конкурс і призначити у будинках, де не створили об’єднання співвласників, спеціальних керуючих – управителів.

  • Я переконаний, що ми повинні мати вплив на вибори управителів, - додає депутат від «Самопомочі» Назар Зелінка. – Кожен депутат повинен бути в курсі цього процесу на своєму окрузі.

Оскільки рішення ухвалили, то тепер виконавчий комітет повинен підготувати і винести на затвердження сесії положення і пропозиції щодо персонального складу конкурсної комісії із призначення управителів багатоквартирних будинків, де мешканці не створили ОСББ, а також - не обрали самостійно управителя.

- Треба обов’язково передбачити пункт «У разі необхідності скликати для цього позачергову сесію міської ради», - продовжує Іван Сороколіт. – Адже справа – надважлива. До неї повинні долучитися всі депутати.

Таку ініціативу схвально зустрів міський голова Сергій Надал. Він зауважив, що буде радий, якщо депутати проявлять активність. Про те, що також відбулося на цьому засіданні, «Терен» писав ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео