Агро-новини 21 серпня

unnamed (21)

Новини аграрного сектору

ДФСУ завершила перевірки аграріїв

Державна фіскальна служба України (ДФСУ) завершила перевірки в аграрних компаніях. Про це на прес-брифінгу повідомив голова ДФСУ Роман Насіров, пише Аgropolit.com.

unnamed (19)
unnamed (19)

За його словами, це питання не стільки перевірки, скільки законодавства - зміни спеціального режиму оподаткування для агросектору.

 «Питання було у тому, як повинно було відбуватись відшкодування ПДВ за залишками продукції 2015 р.»,- зазначив він.

Роман Насіров підкреслив, що нині всі перевірки завершені.

«Процес відшкодування ПДВ був продовжений рівно через тиждень. По деяких інших компаніях було проведено більш ретельні перевірки», - повідомив він.

На Житомирщині викрито оборудку з 1 тис. га земель

Правоохоронці встановили, що у першому кварталі 2014 р. підприємець з Київщини незаконно взяв в оренду земельні ділянки на території декількох сільських рад Любарського району (Житомирська область) для ведення фермерського господарства площею понад 1 тис. га, пише прес-служба Служби безпеки України (СБУ).

unnamed (18)
unnamed (18)

Сільгоспугіддя вартістю 13,7 млн грн бізнесмен отримав на 49 років без проведення земельних торгів та нормативно-грошової оцінки землі.

«Під час перевірки співробітники спецслужби виявили, що він надав неповну інформацію у пакеті поданих документів. Зокрема, не обґрунтував необхідність виділення площ та перспективи їх використання, не підтвердив наявність техніки та засобів для обробки ділянок», — сказано у повідомленні.

Також додається, що за півтора роки володіння сільгоспугіддями підприємець не розпочав ведення фермерського господарства, не сплачував орендну плату та податок на землю.

«За матеріалами СБУ прокуратурою скеровано позов про визнання договорів оренди земельних ділянок недійсними та повернення сільгоспугідь у державну власність. Рішенням Любарського районного суду Житомирської області позов задоволено у повному обсязі», — зазначається у повідомленні.

Україна очікує 63 млн т урожаю зернових

Про це під час прес-конференції в УНІАН повідомив заступник директора департаменту землеробства та технічної політики в АПК Міністерства аграрної політики та продовольства України Леонід Сухомлин, повідомляє Аgropolit.com.

unnamed (20)
unnamed (20)

«Очікується 63 млн т зерна нового врожаю. Намолочено вже 38 млн т зерна. Це у первинній вазі, а після доробки зерна буде мінус 3%, тобто орієнтовно 1,7 млн т відпаде… Загальний вал і баланс зернових буде сформовано після збирання кукурудзи на зерно. Ми очікуємо, що він буде у межах 26 млн т… Зернових буде у межах 63 млн т», — пояснив він.

  Огляд підготував Орест Сарматський

Вибір читачів за тиждень

Відео