Віра Олександрович

Тернопільський молокозавод збудує нову лінію (відео)

unnamed (16)

Розширити виробництво у межах обласного центру дозволили Тернопільському молокозаводу. Точніше - депутати погодилися на те, що на території діючого підприємства зведуть нову лінію, що буде за масштабами виглядати як ще один завод.

Таке рішення ухвалили на сесії міської ради 19 серпня. Адже депутати прагнули продемонструвати лояльність до місцевого підприємства, що суттєво поповнює казну міста. Відтак, розмір пайового внеску на створення і розвиток інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури міста для ПрАТ «Тернопільський молокозавод» визначили у розмірі 1% від загальної кошторисної вартості будівництва виробничого корпусу.

  • Ми будемо передбачати пільговий відсоток при створенні нових потужностей, наданні 50 чи 100 робочих місць, аби фірми були зацікавленні працювати не в Підгайцях, Чорткові чи у Львові, а в Тернополі, - каже міський голова Сергій Надал. - Це сигнал для усіх підприємців, що ми сприятимемо їхній діяльності, якщо вони чесно сплачуватимуть податки.

Втім, переконувати депутатів підтримати це рішення все-таки довелося. Через це до трибуни мусив вийти фінансовий директор ПрАТ «Тернопільський молокозавод», який діє під торговою маркою «Молокія», Віктор Солтис. До слова, колись він обіймав посаду першого заступника начальника Тернопільської ОДПІ і навіть входив до складу виконавчого комітеті міської ради.

unnamed (17)
unnamed (17)

  • Це буде будівництво цеху для виготовлення молочних продуктів. Не лише сухого молока. Може, виготовлятимуть там паралельно масло. Але ми ще не знаємо, чи будемо виготовляти саме його, бо це питання ще розглядаємо, – додає Віктор Солтис. – Це буде майже як другий завод. Після реалізації першої черги будівництва другого виробничого корпусу там створять близько 50 робочих місць. Згодом там працюватимуть ще більше людей.
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=eapxcuAde6A&feature=youtu.be[/embed]

Дехто із депутатів цікавився, чи може підприємство принести ще якусь користь для Тернополя. Наприклад, воно могло б постачати молочні продукти у дитячі садочки за пільговою ціною. Проте, як виявилося, реалізувати це непросто.

  • Ми постачаємо продукцію у дитячі заклади на загальноприйнятих умовах: якщо перемагаємо у конкурсі. Але це можливо, якщо наша ціна – найнижча. Іншого не може бути за системою публічних закупівель «ProZorro», - пояснює фінансовий директор. - Якби ж міська рада запровадила програму «Молоко», щоб діти отримували білкову продукцію, то в рамках цієї програми ми би могли взяти зобов’язання зі здешевлення якогось із виду продукції.

Врешті депутати більшістю голосів таки підтримали проект, який на сесії підготувала начальник Відділу квартирного обліку і нерухомості Тетяна Басюрська.

Про те, що також відбулося на цьому засіданні, «Терен» писав ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео із відкритих джерел

Довідка. У 2015 році молокозавод сплатив до бюджету Тернополя 6 млн грн податків. У цьому році сума може зрости до 8,5 млн грн, а в 2017 році – до 9,5 млн грн. Водночас торік середня заробітна плата працівників підприємства сягала 4,6 тис. грн, а вже 1 липня цього року – 8 тис. грн.

Вибір читачів за тиждень

Відео