В область надходять підручники для учнів

pidrychnuku

У цьому переконана начальник управління освіти та науки Тернопільської обласної державної адміністрації Ольга Хома.

Наразі в область надходять підручники для учнів 8-х класів, які фінансуються з державного бюджету в 100-відсотковому обсязі. Наступного тижня планується їх розвезення по районах. Тому до 1 вересня діти 8-х класів будуть повністю забезпечені підручниками, запевняє Ольга Хома, повідомляє Номер один.

Що стосується 4-х та 7-х класів, то для них навчальні книги закупляють на умовах співфінансування:  50% – державного бюджету, 50% – кошти місцевих бюджетів. Кожна зі сторін свої зобов’язання виконала. Наразі райони уклали угоди з видавництвами.

– Близько 80% підручників для 4-х та 7-х класів уже надійшли в область, – каже Ольга Хома. – Ще на 20% чекаємо. Першочергово видавництва друкують підручники для 8-х класів. По завершенні цього замовлення продовжать друк для 4-х та 7-х класів.

Підручники, закуплені на умовах співфінансування, надходять безпосередньо в райони. Завершальну їх частину освітяни планують отримати найпізніше – на початку вересня. Це суттєво не вплине на навчальний процес, тому що протягом першого тижня навчання школярі проходитимуть адаптацію, а педагоги проводять вступні заняття.

Вибір читачів за тиждень

Відео