Оксана Бучко

На Алеї зірок у Тернополі відкриють нові зірки

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Зірку учасникам АТО відкриють на Алеї зірок на День міста, 28 серпня. Також відзначать двох творчих тернополян – Мирослава Коцюлима та Андрія Підлужного.

- Таким чином покажемо зв’язок минулого і сьогодення, - каже начальник управління культури міста Олександр Смик. – Класика від актора і режисера та модерн від музиканта. Також відкриємо зірку учасників АТО – знаменну для міста. Минулого року ми перші, і до цього часу єдині, маємо зірку волонтерам АТО.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=8QTogfb0qxs&spfreload=5[/embed]

Довідково:

Мирослав Коцюлим (7 січня 1943 - 23 листопада 2005) народився у с. Стара Ягільниця Чортківського району на Тернопільщині. Актор, режисер. Народний артист України, лауреат багатьох театральних премій, серед яких премія ім. Амвросія Бучми.

Закінчив студію при Львівському академічному театрі ім. Марії Заньковецької. З 1963 і до останніх днів життя працював в Тернопільському драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка. В 1969-1997 рр. - режисер та актор самодіяльного народного театру в с. Озерна Зборівського району Тернопільської області. Автор і ведучий програм на обласному радіо і телебаченні, громадський діяч. З відходом актора у вічність у 2005 році з театральної сцени зійшов цілий ряд вистав, які були окрасою репертуару тернопільських шевченківців.

Андрій Підлужний (псевдо  НІЧЛАВА, NICHLAVA; нар. 2 лютого 1974Тернопіль) - український співаккомпозитормузиканттелеведучийпродюсер, лідер гурту «Нічлава» та колишній учасник гурту «Скрябін» (1997—2004). Андрій Підлужний разом з гуртом «Нічлава-Блюз», приймав участь в багатьох всеукраїнських та міжнародних конкурсах і фестивалях, де був нагороджений відзнаками:

Закінчив Тернопільський експериментальний інститут психології по спеціальності практичний-психолог. Виховує сина Давида.

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео