107 мільйонів гривень в Тернополі спрямували на соціальні потреби та ремонтні роботи

14081329_323310194679573_2109685928_n

19 серпня на сесії Тернопільської міської ради розподілили майже 107 мільйонів гривень, які надійшли у місцевий бюджет внаслідок перевиконання показників за перше півріччя 2016 року. 

Кошти, на думку міського голови Тернополя Сергія Надала, місто отримало з податків малого та середнього бізнесу

"Ми йдемо класичним європейським шляхом, коли до 70% надходжень у бюджет йде саме від малого та середнього бізнесу. Саме таким підприємцям ми завдячуємо перевиконанням бюджету», - зазначив міський голова.

Частина з отриманих коштів піде на фінансування галузей, які традиційно мала би дотувати держава: медицина, освіта, компенсація транспортникам за безкоштовний проїзд пільговиків, тощо.

В Тернополі вирішили спрямувати додаткові гроші на соціальні потреби та ремонтні роботи.

Майже 6,2 мільйони гривень на забезпечення зарплатою всіх медичних працівників. Також з міського бюджету виділяється майже 1,5 мільйони гривень на харчування, ліки, вакцини та енергоносії для закладів охорони здоров’я, щоб забезпечити їх належну роботу.

Фінансування всіх потреб освітян Тернополя (у тому числі працівників ПТУ). Загалом на потреби закладів освіти виділяється майже 48 мільйонів гривень, з них більше 42 мільйони – це заробітна плата освітянам. Решта коштів підуть на ремонтні роботи у закладах освіти та підготовку до відкриття нових дитячих садочків.

Пільговикам буде збережено право на безкоштовний проїзд у громадському транспортіНа компенсацію перевізникам за пільгові категорії пасажирів з міського бюджету буде виділено майже 20 мільйонів гривень. За тернополянами буде збережено право проїзду у тролейбусах, автобусах та маршрутках. Більше того, бюджет Тернополя виділить кошти для компенсації проїзду у приміських електричках.

У Тернополі буде продовжуватися капітальний ремонт. На плановий ремонт міста планується додатково виділити майже 15 мільйонів гривень.

Буде продовжуватися термомедрнізація житлового фонду Тернополя. Міськрада виділяє 2 мільйони гривень на встановлення лічильників теплової енергії. Також майже 3 мільйони гривень буде виділено на продовження реалізації програми термомодернізації житлового фонду. Загалом на житлово-комунальне господарство (ремонтні роботи, енергозбереження та термомодернізацію) буде додатково виділено майже 23 мільйони гривень.

Всі запропоновані зміни депутати затвердили на сесії 19 серпня, що дозволить місту розвиватися, готуватися до опалювального сезону, завершувати розпочаті проекти в галузі ЖКГ.

Віра Сотник

 

Вибір читачів за тиждень

Відео