Оксана Бучко

Ровесники незалежної України отримали подарунок

Своє 25-річчя від року заснування святкував на День Незалежності тернопільський гурт NАMELЕSS. Їм місцева влада допомогла видати перший диск. Музиканти презентували його для тернополян після виступу гурту «Плач Єремії» на святковому концерті, 24 серпня.

Сьогодні NАMELЕSS вирізняється блюзовою та нео-психоделічною основою з елементами «шуґейзингу». Свого часу новаторський підхід групи мав вплив на формування творчості цілої плеяди яскравих постатей тернопільської рок-сцени „С.К.А.Й.”, „Ті, що падають вгору”, „ZSUF”, „Electrostatic Death”, „Зелені Сестри”, The gEE's, ОрАндж, Los Colorados, Red Cardinals, Бульдозер та ін.

IMG_9743
IMG_9743

- Приємно, що за 25 років музичної діяльності гурту ми таки маємо перший диск, - говорила під час концерту вокалістка NАMELЕSS Світлана Фролова. -  Це найкращий подарунок до Дня Незалежності, яким ми ділимось з тернополянами просто зараз.

IMG_9741
IMG_9741

Гостем вечірнього концерту у Тернополі став львівський гурт  «Лемко Блюграс Бенд», який виконав кантрі по-лемківськи. Львівські музиканти чи не єдині, які грають лемківські, гуцульські та галицькі пісні у стилі американського кантрі. Підсилюють враження від виконання акустичні неелектронні інструменти - бузукі, банджо і скрипка-труба.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=P7NpvUt3pJg&feature=youtu.be[/embed]

IMG_9740
IMG_9740

Після виступів гуртів тернополяни могли продовжити розваги під музику ді-джеїв на острівку «Чайка».

unnamed (47)
unnamed (47)

unnamed (48)
unnamed (48)

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео