Орест Сарматський

Агро-новини 26 серпня

липоле06

Новини аграрного сектору

Аукціони на оренду землі провокують корупцію — думка

Зараз у Змітнівській сільраді Сосницького району (Чернігівська область) є 11 га землі запасу. Та її ніхто з агропідприємств не хоче брати в оренду, повідомив голова Змітнівської сільської ради Дмитро Іващик, пише прес-служба ТОВ «Земля і воля».

26081
26081

«Кажуть, дуже багато проблем з нею. В адміністрації так все обставили, що ті структури, які займаються вирощуванням культур, не хочуть зв’язуватися з цими землями. Бо щоб взяти ці 10 га, орендарям потрібно викласти фактично понад 30 тис. грн. У той час, як простій людині вона обійшлася б приблизно у 3-4 тис», — сказав він.

За його словами, за новими правилами, треба провести аукціон, а для цього потрібно зробити проект відводу земельної ділянки. І цей проект коштуватиме десь 12 тис. грн. Замовляє його Держгеокадастр.

Фермери Австралії розпродують корів

В Австралії фермери змушені продавати корів в умовах падіння цін на молоко, повідомляє Dairynews.

Виходить так, що багато молочних фермерів отримують менше за молоко, ніж їм коштувало його виготовити. Їм доводиться відправляти своїх молочних корів на забій, тільки у цьому випадку вони зможуть оплатити свої рахунки.

Навіть новозеландський молочний гігант Fonterra оголосив про скорочення ціни закупівлі. А скорочення закупівельних цін сьогодні для деяких фермерів це кінець бізнесу.

26082
26082

Фермер з Денілікіна Міс Джонсон зазначає, що витративши стільки сил і часу (8 років) вирощуючи телят, нарощуючи стадо, вона все-таки зважилася у такий непростий час відмовитися від своєї молочно-товарної ферми. Зниження цін дуже сильно вдарило по їхньому господарству.

Галузь у кризі. Передбачається, що у наступному році ціни на молоко будуть ще менше — близько $4,3/кг.

За останні два місяці переробні підприємства провели ряд зустрічей з постачальниками з спробами остудити лють фермерів.

Працівника Держгеокадастру на Тернопільщині спіймали на хабарі 200 тис. грн. та 1 тис. дол. США

Прокуратура Тернопільської області направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно провідного спеціаліста Головного управління Держгеокадастру в області, який одночасно є депутатом місцевої ради, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Про це повідомили у прес-службі прокуратури в Тернопільській області.

dsc_1681_840b0-300x300
dsc_1681_840b0-300x300

Досудовим розслідуванням встановлено, що чиновник вимагав та одержав від підприємця 200 тис. грн. та 1000 дол. США за вплив на голову місцевої ради з метою позитивного вирішення питання щодо отримання дозвільних документів на розміщення тимчасової споруди для ведення підприємницької діяльності.

На даний час обвинувачений відсторонений від займаної посади.

Санкція ч. 3 ст. 369-2 КК України передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Вибір читачів за тиждень

Відео