Гості із Литви завітали у Тернопіль, щоб допомогти у розвитку економіки області

Делегації Тауразького повіту Литовської Республіки завітали на Тернопільщину. Приїхали гості з-за кордону, щоб допомогти у розвитку економіки нашого краю.

Представники Литви у Тернополі підписали угоду про співпрацю із керівництвом нашого краю.

unnamed (17) - копия
unnamed (17) - копия

  • Сьогодні ми зустрічали гостей із Тауразького повіту, підписали меморандум про співпрацю в галузях економіки, культури. Дуже добре, що мають бажання відвідати нашу область, тому що багато років ці зв’язки були втрачені, але на сьогоднішній день, після проведення Інвестиційного форуму в травні цього року, до нас приїхало дуже багато інвесторів, які зараз надсилають безліч заявок, на те, щоб ми надали їм свої інвестиційні паспорти, - каже начальник управління міжнародного співробітництва та фандрайзингу обласної держадміністрації Віталій Сікіринський.
  • unnamed (16) - копия
    unnamed (16) - копия

Угоду про співпрацю із Литвою підписало і керівництво Збаразького району. Там планують підняти рівень економіки, а також розвинути туристичну інфраструктуру.

unnamed (14) - копия
unnamed (14) - копия

  • Угода економічна буде. Ми будемо їм звітувати про свої підприємства. Так, як в Збаразькому районі працює цукровий і спиртовий завод. Будемо також показувати заводи, які не працюють, це концервний завод,  лікеро-водочний завод. Окрім того, в районі є два замки, але немає де розмістити туристів, а це в свою чергу відтік капіталу, - розповідає голова Збаразької районної держадміністрації Анатолій Качка.
  • [embed]https://youtu.be/-oIS0MH7ONM[/embed]

Під час круглого столу представники Литовської сторони спільно із керівниками нашої області обговорили подальшу співпрацю не тільки в області економіки, а й туризму, культури, бізнесу і спорту.

  • Ми приїхали із великою делегацією, 47 людей, більшість із них поїхали знайомитись із Україною, нас 5-ро залишилось і сьогодні підписали договір. А потім говорили і про подальші напрями співпраці, - пояснює заступник голови Ради Регіонального розвитку Тауразького повіту Сігітас Мінчуліс

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео