У Теребовлі відкрили боксерський клуб «Характерник» (фото)

1

24 серпня з нагоди 25-річниці Незалежності України  у Теребовлі відбулося урочисте відкриття боксерського клубу під змістовною назвою «Характерник».

Право перерізати стрічку отримали міський голова Сергій Поперечний, громадський активіст Михайло Самець та директор Тернопільської обласної Федерації з боксу Євгеній Степанів, пише terebovlya.org.ua.

Далі разом із священнослужителем усі присутні помолилися за благословення цього закладу, за дітей та тренерів, які тут займатимуться.

Ремонт підвального приміщення першої міської школи, а також оснащення його боксерським рингом відбулося за підтримки міської ради, громадської організації «Теребовлянська вежа», спонсорів та батьків.

Щиро привітали учасників клубу із подією міський голова Сергій Поперечний,  директор Тернопільської обласної Федерації з боксу Євгеній Степанів, громадський діяч Михайло Самець, в.о. керівника міської організації «Просвіта» Наталка Михно (автор назви клубу - характерник),  художник Микола Шевчук (автор розпису стіни та власне графічного бреду «Характерник»), тренер боксерської команди Віталій Москва. Присутніми були ветерани і воїни АТО.

За словами Наталки Михно, характерник - це назва чоловіка на Запорозькій Січі, який, згідно з народними легендами, умів ворожити, лікувати поранених козаків, знав психотерапію, вправи з фізичної підготовки козаків, мав міцне тіло і дух.

На логотипі закладу Микола Шевчук зобразив Івана Сірка, легендарного кошового отамана Запорозької Січі й усього Війська Запорозького Низового, який здобув перемогу в 65 боях, є героєм багатьох українських пісень і казок, а після своєї смерті вважався характерником.

На завершення урочистого відкриття на встановленому ринзі відбувся показовий бій.

2
2

3
3

4
4

5
5

Вибір читачів за тиждень

Відео