Орест Сарматський

Чудотворне місце на Тернопільщині зустрічає прочан (фото)

DSC09592

Зарваницький духовний центр приймає сьогодні тисячі паломників, що вирушили на традиційну Успенську прощу до чудотворної ікони Божої Матері

    Очікується прибуття кількох десятків тисяч прочан. Значна частина вірних з різних областей України подолає пішки десятки кілометрів. Найбільше паломників прибуде з Івано-Франківської області, вони ітимуть пішки близько тижня.

    Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) та Єпарх Коломийсько-Чернівецький Василь (Івасюк) очолять богослужіння, під час яких молитимуться за мир в Україні.

    Сьогодні ж відбудеться Хресна дорога для дітей, вечірня, Архиєрейська Свята Літургія. Пізно увечері прочани зі свічками вирушать до чудотворного місця. Близько опівночі на площі біля собору розпочнеться молебень до Богородиці та Панахида за героїв, які віддали життя за Україну (біля меморіалу Небесної сотні), освячення води, Хресна дорога.

    У неділю зранку, після утрені, відбудеться Архиєрейська Свята Літургія, Святі Літургії у храмі Пресвятої Євхаристії та підземній церкві Пресвятої Трійці.

DSC09736
DSC09736

DSC09732
DSC09732

DSC09861
DSC09861

DSC06986
DSC06986

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео