Люк Якобс віддав шану тернополянам загиблим на Сході та завітав до ОДА

Надзвичайний і Повноважний Посол Бельгії в Україні черговий раз відвідав Тернопіль. Візит Люка Якобса відбувся в рамках святкування Дня міста.

Під час вчорашнього візиту пан Якобс побував на Микулинецькому кладовищі, де відбулося покладання квітів до могил воїнів АТО, а також посол не забув про поховання бельгійських солдат.

unnamed (9)
unnamed (9)

Після відвідин могил, Люка Якобса радо зустріли у стінах Тернопільської ОДА, де ще раз було представлено стенд-виставку, про яку ми писали ТУТ  і ТУТ.

unnamed (5)
unnamed (5)

Прийшло чимало містян і чиновників на зустріч з Послом Бельгії, крім того на виставку завітали тернопільські військові.

  • Ця виставка дуже важлива тому, що вона справді виділяє сторінку історії, яка пов’язує Україну та Бельгію, - пояснює Люк Якобс. - Вона несе в собі багато інформації, з якою ще потрібно багато працювати і розкривати різні сторони тогочасних подій. Група солдат з Бельгії під час Першої світової війни воювали на теренах України, на Тернопільщині.
  • unnamed (6)
    unnamed (6)

- Минулого тижня команда документалістів працювала у Тернопільському районі, вони знімали документальний фільм про події, які колись відбувалися. Знімальна група працювала з місцевими мешканцями і родинами причетних до воєнних подій. Показували фотографії і розпитували про події людей. Запитували про спогади очевидців війни. Наступного року фільм презентують як в Україні, так і Бельгії, - розповів Посол під час зустрічі.

unnamed (8)
unnamed (8)

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео