Оксана Бучко

Тернопільських бізнесменів навчали європейських трендів

Про важливість персоналізації та благодійності у розвитку бізнесу розповів тернопільським підприємцям експерт зі стратегії бізнесу Руслан Бельтюков. Тренінг провели представники Клубу Ділових людей у рамках Тернопільського тижня підприємництва, організованого облдержадміністрацією.

Бізнес експерт радить почати не заради грошей, а заради корисних справ. А привезти дорогого клієнта до розуміння потреби в товарі треба шляхом привертання уваги та інформації.

unnamed (11)
unnamed (11)

- Корінь дерева – невидимий, але з нього ідуть усі плоди, - каже Руслан Бельтюков. -  Подумайте кожного ранку – навіщо вам робити свої заплановані справи. Відповідь і буде коренем, від якого залежать результати.

unnamed (10)
unnamed (10)

Важливими трендами, які вплинуть на бізнес є виділення кожного клієнта персонально. Також у кожній справі важливо віддавати якусь частину на соціальну роботу, переконаний Руслан Бельтюков.

- Усім нам приємно і важливо, коли нас виділяють персонально, це оживляє і штовхає до дій, - продовжує експерт. – Тому пропозиції від магазинів, які присилають людині, звертаючись до неї по імені, прості привітання з клієнтом особисто при вході в магазин – такі елементарні речі приваблюють клієнтів. І ще – обираючи між двома однаковими компаніями щодо послуг, клієнт надасть перевагу тій, де кошти спрямовують на благодійність. Так він долучиться до доброї справи, не маючи часу піти і зробити особисто.

В умовах вдосконалення інфраструктури в Україні, експерт радить нашим бізнесменам навчатись стратегій.

- Якщо умови для бізнесу стануть в Україні кращими, то нашим бізнесменам буде важче, - додає пан Руслан. – Адже прийдуть європейці, які пристосовані надавати якісні послуги. Тоді наш бізнес буде витіснений. В Україні проблеми з сервісом, його просто немає. Тому люди неготові і платити. До прикладу, у Канаді мобільний зв’язок коштує 90 доларів у місяць. Але це якісний зв’язок. Люди згодні платити за те, що має сенс.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=XcvjlqjP9j0&feature=youtu.be[/embed]

Клуб ділових людей продовжує заходи завтра, 30 серпня. Це буде Ternopil Networking Event. Програма нетворкінгу побудована так, щоб керівники та власники змогли всього за три години познайомитися зі сотнею потенційних партнерів та клієнтів. Початок заходу о 9:30 (місце проведення узгоджується). Організатори заходу – Клуб Ділових людей.

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео