Віра Олександрович

Тернопільські чиновники частенько брешуть у деклараціях

Понад чотири тисячі держслужбовців перевірили, відповідно до Закону «Про очищення влади». Фахівці виявили: далеко не всі вказують у деклараціях правдиві відомості.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління ДФС у Тернопільській області.

- Від початку року територіальні органи ДФС в області отримали 435 запитів на проведення спеціальних перевірок відомостей про осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, - уточнюють у податковій. – Причому лише у липні було 39 запитів. І в результаті у 52-х перевірках встановили розбіжності.

Також від початку року отримали понад три тисячі запитів на проведення перевірок, передбачених Законом «Про очищення влади». Тому надали 4 тисячі 518 висновків.

  • Окрім того, цього року надійшло більше 20,1 тисяч запитів на проведення перевірок, передбачених п. 9 ст. 12 Закону «Про засади запобігання і протидії корупції», - додають фіскали. - За результатами їх розгляду, фахівці надали понад 8 тисяч висновків. Причому у 2359-ти випадках встановили недостовірність відомостей.

Нагадаємо, перевірки здійснювали за спеціальним алгоритмом, що дозволяє виявляти недостовірність вказаних у декларації відомостей про наявність у суб’єктів декларування майна (майнових прав), а також невідповідність вартості майна (майнових прав), набутого за час перебування на відповідних посадах, доходам, отриманим із законних джерел. Цих людей очікує «покарання».

  • Відповідно до Закону «Про очищення влади», особу, яка вказала недостовірні відомості щодо набутого майна і не змогла пояснити його походження, позбавляють на 10-річний термін права обіймати посади в органах державної влади і місцевого самоврядування, - уточнили у податковій.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео