Єдину в області медаль до 25 річниці незалежності України отримав громадський діяч на півночі Тернопільщини

новини з кременця 2

Ним став Василь Олійник з Кременця – творець чи, радше, відновлювач в кінці 1980-х й на початку 90-х років на Тернопільщині існуючої ще в першій половині минулого століття сітки осередків Організації Українських Націоналістів.

Крім того, п. Олійник у доленосний для України час будив земляків своїми численними публікаціями, що друкувались в місцевих та регіональних виданнях, таких як «Діалог», «Сіяч», «Вільне життя», а також «Українському слові», котре виходило тоді за кордоном. Займався й дослідницькою роботою в архівах, організовував упорядкування поховань борцям за волю України на теренах північних районів Тернопільщини та на Рівненщині.

У 2005 – 2010 рр. очолював Кременецьку РДА.

новини з Кременця 1
новини з Кременця 1

А подала представлення на нагороду місцева організація товариства «Просвіта», активним учасником якої п. Олійник був усі минулі десятиліття. Привезену разом з іншими нагородами з нагоди 25-ої річниці незалежності України у Кременець головою Тернопільської ОДА Степаном Барною медаль, землякові вручили міський голова Олександр Ковальчук та голова РДА Сергій Сімчук.

Вибір читачів за тиждень

Відео