Грузини похвалили жертовність тернопільських медиків

Нещодавно до Тернополя на святкування Дня Незалежності України та Дня міста завітали представники охорони здоров’я і соціального захисту Аджарської Автономної Республіки, що в Грузії. Делегати були вражені рівнем професійності медиків у нашій області.

В рамках візиту до України гості відвідали декілька медичних закладів обласного рівня, зустрілися з медперсоналом та відмітили високий потенціал і вміння лікарів. Крім того, представники з Аджарії відзначили професійний ріст тернопільських медиків. Згодом, делегати заявили про бажання та наміри передати сучасне обладнання для діагностики у одну з обласних лікарень Тернополя.

Зураб Тенієшвілі, заступник міністра охорони здоров’я Аджарії зазначив, що тернопільські медики заслуговують гідної оцінки їхньої праці:

  • Ми відвідали міські, обласні лікарні. У вас чудові, фахові медики. Єдине, що бракує, то це якісної діагностичної апаратури та деяких змін у законодавстві, - говорив Зураб Тенієшвілі.

Іноземці виявили бажання обмінятись досвідом з нашими медиками, а також під час зустрічі з головою обласної ради, Віктором Овчаруком, обговорили питання підвищення кваліфікації наших лікарів та медсестер.

Володимир Бобко, депутат обласної ради висловив і свою думку щодо бесіди з делегацією Аджарської Автономної Республіки:

  • Надзвичайно важливо поглиблювати міжнаціональні зв’язки з нашими іноземними партнерами у такий нелегкий для нашої країни час. Як на мене, це унікальна можливість співпраці, а саме у галузі медицини, де українські та грузинські колеги зможуть обмінятися досвідом та підвищити рівень професіоналізму.

Фахівці з Грузії долучатимуться і сприятимуть розвитку співробітництва в медичній галузі між Україною та Грузією, і зокрема між Тернополем та Аджарією.

Варто наголосити на тому, що делегація з Грузії відвідує Тернопіль не вперше, під час попереднього візиту грузинські колеги спільно з тернопільськими високопосадовцями підписували меморандум про співпрацю у медичній галузі наших держав.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео