Орест Сарматський

Агро-новини 6 вересня

вер06

Новини аграрного сектору

Росія. Фермери звернулися до Путіна після розгону тракторного маршу

Кубанські фермери записали відеозвернення до Президента Росії Володимира Путіна після розгону тракторного маршу, повідомляє «Зерно Он-Лайн».

У посланні фермери стверджують, що «на Кубані — свавілля, переділ землі, незаконні рішення суду».

На їхню думку, повинна бути створена якась комісія, яка розібралася б у ситуації, що склалася.

«У Краснодарському краї склалася така ситуація, що всюди кричать з високих трибун, що малий бізнес повинен розвиватися, однак на ділі цього немає», — йдеться у зверненні.

06091
06091

За словами його авторів, великі агрохолдинги починають душити дрібних фермерів, не дають розвиватися, і їм у цьому допомагають адміністрації району, прокуратура і суди.

«Наше одне прохання до Володимира Володимировича Путіна — звернути увагу на кубанські села, розібратися і допомогти, тим хлопцям, яких після тракторного маршу всіх прикрили за незаконними протоколами і рішеннями суду», — додають фермери.

У зверненні також йдеться про те, що про те, що вони неодноразово заявляли у правоохоронні органи, однак реакції не було.

Колона тракторів стартувала у Москву зі станиці Казанської Краснодарського краю у кінці серпня. 22 серпня поліція припинила тракторний пробіг біля Ростова-на-Дону, а 23 серпня фермерів було затримано, а згодом заарештовано.

Case IH представила концептуальний безпілотний трактор

Компанія Case IH урочисто представила концептуальний автономний безкабінний трактор на виставці Farm Progress, що проходила в Буні, штат Айова, повідомляє caseih.com.

«У багатьох куточках світу пошук кваліфікованих працівників у розпал сезону є постійною проблемою для наших клієнтів. Хоча на нашому обладнанні ми вже зараз пропонуємо системи автоматичного водіння та телематики, за допомогою яких можна здійснювати дистанційне управління парком техніки та керувати роботою працівників фермерського господарства, цей новий концептуальний автономний трактор демонструє, як наші клієнти та їх працівники можуть дистанційно відслідковувати та управляти своєю технікою напряму. Технологія може запропонувати нашим клієнтам більшу ефективність роботи у таких операціях як обробіток ґрунту, висів, обприскування та збирання врожаю», — зазначив президент компанії Case IH Андреас Клаузер.

06093
06093

Case IH та Інноваційна група CNH Industrial збудували безкабінний автономний концепт на базі існуючого трактора Magnum від Case IH, повністю змінивши його зовнішній вигляд. Ця машина оснащена повністю інтерактивним інтерфейсом, що дозволяє здійснювати дистанційний контроль виконання попередньо запрограмованих операцій. Бортова система автоматично враховує ширину причіпного обладнання та складає карту найбільш ефективних маршрутів в залежності від рельєфу, наявних перешкод та іншої техніки, що працює на тому самому полі. Оператор має змогу дистанційно відслідковувати та змінювати маршрути через робочий інтерфейс свого настільного комп’ютера або планшета.

Зарплати аграріїв виросли на 46%

У липні середня заробітна плата працівника сільського господарства склала 4,451 тис. грн, що перевищує аналогічний показник січня поточного року на 45,7%, повідомляє «Українська аграрна конфедерація» (УАК), посилаючись на дані Держстату.

Тільки за липень зарплата працівників агросектору піднялась 12,9%.

zarplata_APK-9798
zarplata_APK-9798

Загалом же середня зарплатня громадян, зайнятих у сільському, лісовому та рибному господарствах досягла відмітки у 4,628 тис. грн, підрісши з початку року на 40,9%.

Тим не менш, навіть з урахуванням постійного росту з початку року, рівень доходів працівників сільського господарства далеко не найвищий у країні, не дотягуючи навіть до середнього – за даними офіційної статистики, середньостатистичний працюючий українець у липні 2016 р. отримував 5,374 тис. грн на місяць, що на 17,2% перевищує рівень зарплати зайнятих в агросекторі.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео