Віра Олександрович

На Тернопіллі вилучили тютюну і алкоголю на кілька мільйонів

unnamed (36)

Підакцизної продукції на більш як 8 млн грн вилучили співробітники податкової міліції Тернопільщини.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області.

  • Від початку цього року із незаконного обігу вилучили підакцизної продукції на суму 8,4 млн грн, - уточнили фахівці. - Зокрема, до переліку вилученого входить тютюнова сировина вартістю 5,7 млн грн, 53 тонни пально-мастильних матеріалів на суму 1,2 млн грн. Крім того, близько 30 тис. літрів спирту, сума якого становить 1,2 млн гривень і 1,8 тис. літрів алкогольних напоїв загальною вартістю 269 тис. грн.

Завершили розслідування і направили до суду 7 кримінальних проваджень щодо злочинів, пов’язаних із незаконним виготовленням і збутом фальсифікованих підакцизних товарів і незаконним використанням підроблених марок акцизного податку. Повідомлення про підозру вручили 9 особам.

  • За результатами судового розгляду справ про кримінальні та адміністративні правопорушення до порушників, крім штрафів, застосували додатковий вид покарання - конфіскацію продукції, що перебувала в незаконному обігу, - додають у податковій.

Загалом упродовж восьми місяців поточного року у судах прийняли рішення про конфіскацію підакцизних товарів на суму 665,8 тис. грн. У тому числі: спирту – 5,3 тис. літрів (на суму 572,8 тис. грн) і лікеро-горілчаних виробів – 860 літрів (на суму 93 тис. грн).

Фото із відкритих джерел

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео