Тернопільські активісти б'ють на сполох

3ULf93piwfw

Ситуація з рівнем води в Тернопільському озері залишається критичною, а дій з боку влади для вирішення проблеми - не видно.

У спільноті «Від Тарнополя до Тернополя» в соціальній мережі ВК тернополянин Олег Базар оприлюднив власне бачення ситуації.

Тим часом шлюз живлення гідропарку «Топільче», через який вода в надмірній кількості покидає межі Тернопільського озера, досі належним чином не відрегульований. Навіть після легких дощів та від притоки, став не наповнюється. Для пересічного тернополянина спочатку є незрозумілим, як і куди вода дівається насправді, більшість думає, що версія спуску ставу неправдива та її просто немає, адже на центральній дамбі як і в самому озері значне зміління. Не визнають даний варіант і місцева влада та відповідні структури, пояснюючи низький рівень води виключно засухою.

Шлюз, через який контролюється виток води, судячи з його стану, підготували до закриття, змастили різьбу штока, пофарбували, от тільки чому ще не опустили, причину повідомити ніхто не поспішає, як і поділитись інформацією, чи взагалі збираються це зробити вже хоча б до перших морозів. До слова, якщо будуть сильні зливи, ситуація покращиться, але це не вирішує загальну проблему падіння рівня води при відсутності опадів, виток потрібно контролювати належним чином, як і займатися регулюванням рівня відносно норми, методом стримуванням води в межах озера.

Схема водних ресурсів гідропарку «Топільче» (з урахуванням теперішньої ситуації) - шляхи протоку, озерця, шлюзи, місця витоку води з парку в головне русло річки, а також розгалуження, звідки живляться всі потічки та озерця парку:

dO2ZZ5lyOMk
dO2ZZ5lyOMk

Вибір читачів за тиждень

Відео