Орест Сарматський

Агро-новини 7 вересня

вер07

Новини аграрного сектору

Знижено прогноз урожаю зернових в ЄС

Аналітики Єврокомісії переглянули у бік зниження прогноз виробництва зернових культур в Європейському союзі у цьому році до 294,7 млн т проти 312,9 млн т, озвучених раніше, у порівнянні з 310,5 млн т у минулому році, повідомляє «АПК-інформ».

1
1

Так, урожай м'якої пшениці очікується на рівні 142 (144,5; 151,6) млн т, кукурудзи — 65,2 (65,5; 58) млн т.

Експорт пшениці, згідно з прогнозом, у цьому сезоні складе 26,3 (29; 32,7) млн т.

Херсонські фермери відправили учасникам АТО 20 т кавунів

Херсонькі фермери відправили 1 вересня бійцям 12 батальйону Збройних сил України (ЗСУ) 20 т кавунів, пише прес-служба Херсонської облдержадміністрації.

«До обласної державної адміністрації звернулась громадська організація воїнів АТО з проханням звернутись до фермерів, які мають змогу надати кавуни, аби їх відправити на передову у зону АТО», – зазначив виконувач обов'язків заступника голови ОДА Євген Рищук.

За його словами, було зібрано замість 5 т повну машину.

07092
07092

«Хочу подякувати чудовим людям Херсонщини, які подарували воїнам нашого батальйону частинку солодкого свята», – сказав від імені своїх бійців бойовий офіцер 12 батальйону ЗСУ Микола Ратушний.

Також додається, що він особисто за кермом вантажівки доправить солодкі подарунки у свою частину, в якій оберігають наш мир і спокій військовослужбовці з Херсонщини, Київщини та інших регіонів України.

Стала відома дата всеукраїнського страйку аграріїв

В усіх регіонах України 20 вересня відбудеться загальнонаціональний страйк аграріїв. Одночасно кілька десятків тисяч аграріїв також зберуться під стінами Верховної Ради України та Уряду, повідомляє прес-служба Аграрної партії України (АПУ).

07093
07093

Таке рішення було ухвалено 2 вересня на розширеному засіданні Президії Аграрної партії України з головами профільних асоціацій у складі Всеукраїнського аграрного форуму та Страйкового комітету.

«Учасники засідання відмовилися від намірів попередньо збирати Всеукраїнське аграрне віче, як було заплановано раніше. Вирішено одразу розпочати підготовку до страйку. Причиною було названо абсолютну «глухоту» представників уряду у робочій групі», — йдеться у повідомленні.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео