У Зарваниці відбудеться проща військовослужбовців

14184328_786983694738551_6728656405039545679_n

В Марійському духовному центрі на Тернопільщині 17-18 вересня відбудеться VIII Всеукраїнське військове паломництво «Вірних стереже Господь». Засідання робочої групи щодо організації заходу відбулося під головуванням Юрія Юрика, заступника Голови Тернопільської ОДА.

До святого місця у Зарваницю з’їдуться бійці АТО та ті, хто вже повернувся з фронту, військові контрактної служби, учасники бойових дій різних періодів, члени їхніх родин, представники ветеранських громадських організацій, волонтери та усі, кого торкнулася війна. Участь у прощі можуть взяти й віряни, які в молитві проситимуть Божого захисту для бійців та швидшого повернення миру в Україну.

У Програмі паломництва Молебен перед Зарваницькою іконою Божої Матері, Хресна Дорога – Шлях Божої вірності, заупокійна Божественна Літургія за полеглими захисниками України, поминальна хода зі свічками, панахида, Архиєрейська Божественна Літургія.

Також учасники зможуть поновити хресні та шлюбні обіти. І традиційними будуть чування – духовно-мистецька програма, виступи творчих колективів.

«Нинішній рік оголошено – роком Божого Милосердя та молитви за мир в Україні. Тому військова проща має особливе значення. Наше суспільство повинно продемонструвати максимум підтримки захисникам, які боронять Східний кордон і стримують наступ агресора на решту територію України. Тернопільщина активно допомагає як фронту – надаючи гуманітарну допомогу, так і військовим, які повернулися з АТО – забезпечуючи надання соціальних та медичних послуг, сприяння у професійній перекваліфікації тощо. Але духовна підтримка також має важливе значення. Тому запрошуємо до Зарваниці – помолитися за наших захисників», - зазначив Юрій Юрик.

Водночас нагадаємо, що 20-21 вересня 2016 року у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбудеться чергова зустріч делегатів 20 найбільших Марійських духовних центрів Європи.

Вибір читачів за тиждень

Відео