Майже 200 км туристичних велосипедних шляхів прознакують на Тернопільщині

VuaV3KpOpw4

Національний природний парк «Кременецькі гори» проводить роботи із знакування туристичних велосипедних шляхів, що проходять територією Кременецького та Шумського районів Тернопільської області.

Головною метою цих заходів є приведення придорожньої та туристичної інфраструктури району та області у відповідність до європейських стандартів, оскільки наявність прознакованих маршрутів є показником рівня розвитку туризму в державі.

Так, цього року національний природний парк “Кременецькі гори” запланував прознакувати 4 місцевіі веломаршрути загальною протяжністю 184 км та два пішохідних маршрути загальною довжиною близько 4,5 км, що проходять територією Кременецького та Шумського районів.

Проведення ознакування туристичних шляхів Тернопільщини дасть значний поштовх для розвитку туристичної інфраструктури регіону, сприятиме підвищенню туристичної привабливості області та НПП “Кременецькі гори” зокрема, впорядкуванню інформаційного забезпечення туристів, а також створенню більш зручних умов отримання необхідної інформації для них.

З метою систематизації уже існуючої мережі ознакованих маршрутів у національному природному парку проводяться роботи по підготовці та виданню інформаційного каталогу «Туристичні шляхи НПП «Кременецькі гори».

Урочиста апробація першого веломаршруту у Кременецькому районі та Тернопільській області відбулась в день святкування 25-ої річниці Дня Незалежності України. У велопробізі взяли участь понад 25 учасників, серед яких представники районної та обласної влади, громадськість, дорослі та діти

Вибір читачів за тиждень

Відео