Оксана Бучко

Тернопільська спортсменка розповіла, чому залишила економіку заради плавання

Про спонтанне рішення залишити економічну діяльність і піти в спорт, розповіла старший тренер-викладач відділу плавання ДЮСШ №1 Катерина Антонишин, напередодні Дня фізичної культури та спорту. 

- Я була дуже хворобливою в дитинстві. Але мала багато енергії, - каже Катерина Антонишин. - Якось тато привів мене на «Ватру» в басейн. Там я і зрозуміла, що плавання – це моє. Відтоді почала багато займатись. Але після школи пішла в науку. І вже у віці 30-років, коли привела сина на плавання, відчула бажання зробити свій вклад у розвиток цього спорту. Залишила посаду і пішла працювати тренером в школу. Не шкодую ні хвилини про такий вибір.

Щоб досягнути результатів у спорті, потрібно в першу чергу зацікавитись ним, вважає Катерина Антонишин.

- Тренери повинні бути прикладом для дітей ,- говорить вона. - Діти сильно відчувають ставлення до діяльності, до себе. І поглинають це ставлення. Наше завдання – наповнити їх любов’ю, натхненням та вірою у свої сили.

unnamed
unnamed

Після такого поштовху можна починати активно та головне систематично працювати. Святкують спортсмени в Україні своє професійне свято у другу суботу вересня. Катерину Антонишин, разом із іншими спортсменами області, нагородили в облдержадміністрації напередодні Дня спорту - 9 вересня.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео