Орест Сарматський

Агро-новини 11 вересня

вер11

Новини аграрного сектору

Спека гальмує посів сільгоспкультур — експерт

Спекотна погода не сприяє посіву сільськогосподарських культур, повідомив заступник начальника управління агропромислового розвитку Черкаської ОДА Іван Точений, пише «УНН-Центр».

11091
11091

«Можна сказати, що практично продовжується літо. Звичайно, така погода не сприяє широкому веденню обробітку ґрунтів. При посіві також бажано, щоб була більша вологість ґрунту. Але станом на сьогодні критичних пересторог немає, очікуємо, що погода порадує нас дощами. У терміни посіву озимої пшениці вкладаємося. Також вчасно посіяно й ранній озимий ріпак. На сьогодні посіяно майже 90% цієї культури», — зазначив він.

На Волині інвесторам запропонують 547 га землі

У Волинській області у вересні заплановано провести 9 земельних аукціонів, на яких інвесторам пропонуватимуть право власності або оренди на 32 ділянки державної та комунальної власності різного призначення, пише прес-служба Урядового порталу.

11092
11092

Так, на земельних торгах планують реалізувати права оренди на 546,9 га земель державної власності сільськогосподарського призначення у Ратнівському, Іваничівському, Турійському, Ківерцівському, Ковельському, Любомльському та Володимир-Волинському районах. Стартова сукупна ціна права користування цими ділянками сягає 1,7 млн грн.

«Окрім того, на аукціонах пропонуватимуть також право власності на земельну ділянку площею 1,88 га та право оренди земельної ділянки площею 0,84 га комунальної власності у Луцькому районі. Стартова ціна продажу першої ділянки становить 647,4 тис. грн, стартова орендна плата за другу ділянку – 678 грн на рік», — сказано у повідомленні.

Інститут зернових культур НААН представив нові гібриди кукурудзи

Десяток нових гібридів кукурудзи було представлено Інститутом зернових культур НААН України у рамках «Дня інноваційних розробок — 2016», який пройшов 2 вересня у м. Дніпро, повідомляє Latifundist.com.

У цілому Інститут презентував до 40 видів кукурудзи, як середньостиглих, так і середньопізніх. З нових гібридів були представлені сорти ДН Зоряна (ранньостиглий, ФАО 190), ДБ Хотин (середньостиглий, ФАО 250), ДН Галатея (середньостиглий, ФАО 260), ДН Дніпро (середньостиглий, ФАО 300) та Дн Гетера (середньопізній, ФАО 420). Усі вони занесені до Реєстру сортів рослин України з 2015 р.

11093 (1)
11093 (1)

За словами академіка-секретаря відділення рослинництва НААН Миколи Роїка, ці та інші сорти кукурудзи Інституту зерна (раніше називався Інститутом кукурудзи) кращі конкурентів.

«Гібриди, створені в Інституті зернових культур найкращі, вони не мають аналогів. Усі вони дають від 12 т/га кукурудзи», — резюмував він.

Про переваги цих сортів говорить і заступник директора департаменту землеробства і технічної політики Мінагропроду Леонід Сухомлин.

«Досягнення наших учених не поступаються іноземній селекції. Наші гібриди більш адаптовані до місцевих умов. Вони також мають доступну ціну для виробника», — зазначив він.

Вибір читачів за тиждень

Відео