Під Тернополем в мажорному селі хочуть здати в оренду... шматок каналізації (документ)

22-25

Передати в оренду каналізаційний колектор вирішила постійна комісія Тернопільської обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, промисловості, енергетики, транспорту, зв’язку, туризму, курортно-рекреаційної та зовнішньоекономічної діяльності на своєму засіданні 10 серпня 2016 року.

Підставою стало звернення установи Тернопільської обласної ради «Петриківський обласний комунальний дитячий будинок – інтернат» від 03.08.2016 року №268.

Петрики_колодязь
Петрики_колодязь

Якщо відповідний проект рішення підтримають більшість депутатів на черговому пленарному засіданні сесії обласної ради, то каналізаційний колектор оцінять та оголосять конкурс на його оренду.

Логічно, виникає питання: який резон виставляти один з елементів каналізаційної мережі на конкурс для його оренди і чи знайдеться той, хто готовий буде платити орендну плату за колектор, в який тільки і можна, що зливати нечистоти без зміни його цільового призначення.

Колишні працівники служби водоканалу кажуть, що така ситуація вигідна лише обслуговуючим профільним підприємствам, хоча незрозуміло, чому вони мали би брати колектор в оренду, а не отримати у власність та поставити обладнання собі на баланс. Імовірно, передавати в оренду майно будуть все ж «під когось».

Колишні водоканалівці кажуть, що ситуація може виглядати наступним чином. В селі Петрики (враховуючи розташування інтернату, мова  йде саме про це село) під час забудови нових вулиць та цілих мікрорайонів, люди самовільно врізувалися в каналізаційні мережі. Після того, як навантаження на мережу зросло і приховувати незаконні стоки стало неможливим, і придумали схему, як колектор здати в оренду «потрібному» орендарю, щоб він дав згоду на узаконення всіх врізок.

Залишається тільки здогадуватися, які ж люди проживають поблизу згадуваного колектора, коли заради їхнього каналізаційного спокою, організували таку, на перший погляд, нелогічну схему.

Вибір читачів за тиждень

Відео